После сукоба око џипа, раскол међу радикалима настао и због СЕДАМ “ШKОДА”. Послушност отказао и генерал Делић

Поделите:

Лидер СРС на све то сазива седницу Централне отаџбинске управе, али не као протеклих година викендом, када сви чланови могу да присуствују. Ову је заказао у уторак у десет ујутро.

– Покушао је да избегне људе, али није успео. Најжешћи су били Немања Шаровић и председник топличког окружног одбора Звездан Ристић. Они су директно поставили питање новца, привилегија које на конто странке има породица Шешељ и њима блиски људи, а да за странку нису урадили ништа – наводи за “Блиц” извор из СРС.

Представник радикала из топличког краја директно је питао Шешеља за аутомобиле, за плате и додатне приходе које имају чланови у Београду, док по унутрашњости странка нема основне услове за рад.

– За лоше резултате је он крив јер је код народа изазвао негативан утисак појављујући се на телевизији и мешајући се у све, од вакцина до политике. Речено му је да је “баба за све” и да би за странку било боље да је мање гостовао и да му је време да се повуче – наводи извор “Блица”, и додаје:

– И Шаровић му је скресао, али је Шешељ био непријатан према њему и грубо га прекинуо. Рекао му “ово је подло и после овога нема места или за тебе или мене”, те да Шаровић напусти странку – љутито је поручио Шешељ и окончао седницу. Три дана после, у петак, обезбеђење је Немањи Шаровићу забранило улазак у Магистрат, где је центала СРС.

Међу радикалима отворено је питање корупције у странци и ко се све и како окористио. Потегнуто је и откуд Шешељу 140.000 евра за ренџровер који возе “само тајкуни и понека успешна турбо фолк певачица” те да ли је “Шешељ заправо спонзоруша и чија”. Ипак, посебна пажња изнова је враћена на пет од седам црвених “шкода фабија караван” које су раздељене унутар СРС. Порекло ових возила које су добили поједини радикали је упитно, али је зато чланству познато коме су подељена.

– Шешељ их је поделио. И то сину Михајлу, који нема никакве везе са странком, нити је било шта за партију урадио. Потом Милици Шешељ, бившој снаји, односно бившој жени најстаријег сина Николе, који је јавности познат по учешћу у ријалитију “Парови”. Једну “шкоду” добија Вјерица Радета, која нема положен возачки, па је ауто регистрован на млађу сестру Жељку, потпредседницу РИK-а. Такође “шкоду” добија и Љиљана Михајловић, посланица, али заправо Шешељева секретарица, јавности позната по стану који је пре 25 година по доласку радикала на власт у Земуну одузет породици Барбалић. И ову “шкоду” вози њен син. Дата је и Андријани Арнаутовић, непознатој чланству, која је званично ангажована на Шешељевом случају у Хагу, који више није актуелан – наводе радикали.

Kако додају, све ове “шкоде” су преузете тако што су њихови нови власници отишли до изложбеног простора, потписали и одвезли кола. Нејасно је и како су они, који су функционери, оправдали “принову” у имовини пред Агенцијом за борбу против корупције где морају да пријаве све промене, али и порекло.

Шешељ је на све оптужујуће наводе одговорио са: “Добијено од моћног бизнисмена који је желео да остане анониман.”

Први коме је Шешељ забранио улазак у страначке просторије и који је искључен из странке је Миле Јовичић, дугогодишњи члан СРС. Њега је Шешељ оптужио због критика изнетих у вибер групи и означио га као идеолога кризног штаба.

Генерал Делић: Са Шешељом нема будућности

Kритике на рачун Шешеља, његовог понашања у странци и јавности упутио је и дугогодишњи члан и хашки саборац генерал Божидар Делић. Он је навео да нема будућности за СРС са Шешељом.

– Шешељ ће рећи коме се не свиђа, може да оде. Он каже да је странка његово приватно предузеће са којим он може да ради шта хоће. Српском народу треба СРС. Наравно, без Војислава Шешеља и осталих Шешеља – поручио је генерал Делић.

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here