После трзавица због твита, реконструкција Владе поново тема

Поделите:

Велика свађа у Влади због геј сликовнице допринеће да раније најављена реконструкција Владе буде урађена по убрзаном поступку, најкасније у јулу, сазнаје “Ало!”.

Kако сазнаје наш лист, рат премијерке Ане Брнабић и појединих министара због геј сликовнице само је поново потврдио да многе ствари у Немањиној 11 не раде како би требало. То ће, како нам тврди наш извор, допринети да реконструкција кабинета Ане Брнабић буде обављена у јулу.

– Реконструкција Владе, која је била одложена због дешавања око Kосова, поново ће избити у први план након најновијих сукобљавања министра, који су се свега месец дана примирили. У јулу ће читав посао бити урађен – каже наш извор.
За „Ало!“ је из кабинета премијерке Ане Брнабић потврђено да је понудила оставку председнику Александру Вучићу након отвореног вербалног сукоба са Поповићем, а онда и сукоба са Михајловићевом и Јоксимовићевом, које су се умешале бранећи Поповића, али да је председник Вучић поручио да то не долази у обзир.

– Последњи велики сукоб у Влади био је буквално кап која је прелила чашу. У Влади одавно ствари не функционишу добро, појавили су се одређени кланови који отворено покушавају да иницирају сукобе, неслагања, који праве проблеме и нарушавају тимски рад и дух који су за саму премијерку од круцијалног значаја. Познато је да ће се двојица министара сами повући због болести, а претпоставка је да ће премијерка реконструисати оне којима је лична промоција битнија од посла за који их грађани плаћају. Она је то и сама рекла – каже наш извор из Владе.

И Владимир Ђукановић, члан председништва СНС-а, уверен је да ће нови сукоб убрзати реконструкцију која, према његовом мишљењу, треба да се деси „већ сутра“.

– Лично дајем пуну подршку Ани Брнабић. Згражавам се над чињеницом да поједини људи из Владе намерно на небитним темама креирају аферу и забадају премијерки нож у леђа, покушавајући да уруше њен кредибилитет и ауторитет. Они на тај начин руше Владу, а то раде јер се Ана Брнабић у многим националним темама, посебно око Kосова и Метохије, показала као заиста истински српски патриота и родољуб који чува интересе своје земље. То смета појединим западним круговима, а неки ликови у Влади заиста раде за те западне кругове и тако урушавају Владу. Искрено, волео бих и надам се томе да реконструкција буде што пре јер овако више не може да се ради. Ти, који раде за западне агентуре, нек иду да раде за њих, а у Влади нек буду људи који раде за Србију – сматра Ђукановић.

С друге стране, политички аналитичар Драгомир Анђелковић оцењује да је свађа која је избила у Влади идеолошке природе.

– Ово није класично питање које има везе са реконструкцијом, већ озбиљно идеолошко питање. Мислим да такви спорови могу увек да избију на површину јер је српско друштво ипак традиционално и тешко може да прихвати такву врсту промовисања геј културе. Ако би се кроз Владу наставило промовисање те врсте политике, то би изазивало сталне проблеме – истиче он.

Поповић једини иде код Путина

Министар у Влади Србије Ненад Поповић добио је позив и биће једини званичник Републике Србије на инаугурацији изабраног председника Русије Владимира Путина 7. маја у Москви. У Поповићевом кабинету потврдили су ова сазнања и истакли су да ће министар Поповић присуствовати инаугурацији у понедељак, 7. маја, у Kремљу.

Вулин и Ђорђевић: Не знамо за оставку

Министри одбране и рада Александар Вулин и Зоран Ђорђевић демантовали су наводе да је премијерка Ана Брнабић понудила оставку. Они су додали да у Влади Србије нема сукоба.

АЛО

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here