ПОСЛЕ УБИСТВА ЗАХАРЧЕНКА: Украјинци распоређују војску дуж линије контакта

Поделите:

Безбједносне службе Доњецке Народне Републике /ДНР/ примијетиле су активно распоређивање снага украјинске војске дуж линије контакта, након убиства доњецког премијера Александра Захарченка, изјавио је замјеник команданта доњецке Оперативне команде Едуард Басурин.

Он је рекао да су и украјинске и доњецке снаге тренутно у стању приправности, јавио је ТАСС.

„Све војне снаге су у стању приправности. Мислимо да је коначни циљ напада било дестабилизација подручја у близини линије контакта, чему су се надале тајне службе Украјине и САД. Не искључујемо могућност офанзиве на једном дијелу линије контакта“, рекао је Басурин.

Он је раније упозорио да постоји могућност да су САД директно умијешане у убиство премијера Захарченка.

Државна истражна комисија Русије саопштила је да убиство премијера Доњецке Народне Републике Александра Захарченка третира као чин међународног тероризма.

У саопштењу се наводи да је отворена истрага о убиству.

Захарченков савјетник Александар Казаков изјавио је да су лица која су осумњичена за убиство приведена властима у Доњецку.

Москва је раније за експлозију у ресторану „Сепар“ у центру Доњецка, у којој је Захарченко убијен, оптужила власти у Кијеву. Безбједносна служба Украјине саопштила да вјерује да је смрт Захарченка „резултат сукоба проруских бораца и њихових руских спонзора“.

Захарченко је погинуо у експлозији која се догодила у ресторану у центру Доњецка.

Срна
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here