Последњи аплауз за Милену: Колеге се опростиле од велике уметнице

Поделите:

Дива српског и југословенског глумишта Милена Дравић биће сахрањена данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу.

Kомеморација поводом смрти Милене Дравић одржана је на сцени “Данило Бата Стојковић” у Звездара театру. Сцена “Бата Стојковић” мала је да прими све оне који желе да упуте последње збогом диви српског и југословенског филма. Радош Бајић, Војин Ћетковић, редитељ Шотра, Раде Шербеџија, Петар Божовић, кума Сека Саблић, Аница Добра, Драган Бјелогрлић, министар културе и информисања Владан Вукосављевић…

Минутом ћутања и говором академика Душана Kовачевића почела је комеморација поводом смрти диве југословенске кинематографије Милене Дравић у Звездара тетатру. Академик Kовачевић је на почетку свог говора казао да је Милена Дравић близу 30 година посветила Звездара театру.

Међу колегама се чује тихи жамор колега који причају међу собом:

“Била је највећа, само да је поживела још” и “Није могла без свог Гаге, сад су заједно”…

“Ако сте се родили са великим даром за глуму и великом лепотом име вам је Милена Дравић. Она је на овој сцени била награђена Добричиним прстеном. Тада је рекла да јој Звездара театар срце и душа. То ћемо заувек памтити и уклесаћемо у наше позориште те речи. Није било лепшег и достојанственијег пара од ње и Драгана. Данас две и по године од њиховог растанка састаће се поново на месту које постоји за највеће љубави каква је била њихова. Живот је бол и ми се привикавамо на бол, ал боли. Тако је било и кад је Милена отишла. Зато данас имамо снаге само за две речи: Збогом, Милена”, рекао је Душан Kовачевић.

“Остаје нам само да се поносимо што је била наша. Што је прешла границу, али није отишла. Што је била лепа, искрена и драга. Лепа и храбра до последњег даха. Храбра јер се борила са страшним биткама за Драгановим животом, па онда за својим. Обе битке је изгубила. Сигурна сам да њена душа иде ка неком свитању. Била је добар пријатељ, искрена, драга, лепа. Са много љубави и поштовања и туге ја само могу сада да кажем Збогом Милена, за сад”, рекла је Милена кума Сека Саблић једва суздржавши сузе.

Курир
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here