Пошта на коленима

Поделите:

Због блокаде дистрибутивних центара по Србији, који су кренули од пре скоро десет дана, Пошта Србије се налази пред крахом. Незадовољни радници се и даље окупљају пред поштанским центрима у којима се врши расподела поште. У међувремeну једино што је конкретно урађено, јесте разговор са Расимом Љајићем, који је представницима неких од синдиката, обећао да ће обавестити Владу Србије, али да је он сам немоћан да ишта уради, јер није његова надлежност.

И ако је у недавном интервјуу вршилац дужности директора, Мира Петровић, одбацила било какве сумње у квалитет и свакодневно функционисање Поште, очигледно је да Пошта не испуњава своје уобичајне делатности, онако како су то корисници навикли. Мира Петровић се прилично осорно и без имало разумевања брецнула на „своје“ раднике који протестују, што је код истих изазвало још већи гнев и увереност да наставе с протестом.

Корисници можда и не примећују проблеме. Пошта стиже, пакети и пост експрес пошиљке се уручују, али у самим поштама ситуација је ванредна. Кашњење је приметно, а колико се Пошта срозала доказ је и то што се због блокаде центара, размена поште врши по паркинзима тржних центара. Колико је овакав начин рада безбедоносно ризичан и погрешан, није тешко схватити. Да ли радници морају по сваку цену да се излажу опасности?

Полиција није до сада реаговала да спречи блокаду, и ако је вршилац дужност директора, Мира Петровић, то изричито тражила.

Кулминација протеста се очекује у недељу 12. новембра, када су репрезентативни синдикати заказали протестну шетњу од Главне зграде Поште па до зграде Владе Србије. Сукобљени синдикалци и њихови чланови, преко друштвених мрежа прете једни другима, омаловажавајући се међусобно. Да ли ће очекивана киша, или међусобна завађеност од ове недељне шетње, направити недељну бламажу, само је на поштарима да покажу.

 

Редакција Видовдан

 

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here