Поштар управљао језивом игрицом Један од твораца “Плавог кита” рекао девојчици да скочи под воз!

Поделите:

Руски држављанин Иља Сидоров (26) ухапшен је под оптужбом да је управљао игром “Изазов плавог кита”, у ком је извршило самоубиство 130 особа.
Како преносе светски медији, претпоставља се да је Сидоров у вези са Филипом Будејкином (21) из Русије који је већ иза решетака под истом отпужницом. Британски “Телеграф” наводи да је Сидоров радио као поштар.
– Деца која су се прикључивала су добијала наредбе да себи науде оштрим предметима, да гледају хорор филмове и остану без сна док извршавају серије задатака који за циљ имају на науде њиховом менталном развоју – наводи “Индепендент”.
Према објашњењу “игре”, 50. дана деца пристају да изврше самоубиство.
Сидоров је ухапшен пошто је наводно регрутовао 32 школараца у своју групу. Њему су припадници полиције пришли пошто им је једна тринаестогодишњакиња рекла да је “изазвао” да скочи под воз.
Сидоров би могао да добије петогодишњу казну затвора, само због тог случаја, а из Министарства унутрашњих послова Русије је саопштено да је Сидоров праћен и избог случаја једне четрнаестогодишњакиње, која је покушала да се убије раније ове године.
Осумњичени је рекао да је администратор такозване групе за самоубиства која је имала 32 члана, све малолетне. Давао им је задатке који су водили самоубиству. Осумњичени је затворен и пребачен у Чељабинск – наводи се у саопштењу.

Раније је ухапшен Будејкин, који је оптужен да је управљао “друштвеном мрежом Плави кит”. Пред надлежнима је да утврде ко је одговоран за самоубиства која још нису истражена, а сумња се да имају везе са активностима којима су се бавили ухапшени Руси.

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here