Потписан меморандум између скупштина Србије и Републике Српске

Поделите:

У Београду је данас потписан Меморандум о образовању Комисије за сарадњу Народне скупштине Србије и Народне скупштине Републике Српске.

Меморандум су потписали председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић и председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, који су претходно одржали састанак.

Гојковић је подсетила да је Скупштина Србије такве комисије до сада формирала са Русијом, Кином и Грчком.

Навела је да је у последње четири године сарадња између скупштина Србије и РС била најдинамичнија и најсадржајнија.

“До сада су наши одбори највише сарађивали по питањима европских интеграција, а циљ је да наша сарадња заживи и у многобројним другим областима, области здравства, образовања, културе, саобраћаја, економије – у свим областима које могу да унапреде живот грађана како РС, тако и Србије”, истакла је она.

Навела је да је током састанка било речи и о актуелним политичким темама у региону, те да је Чубриловића упознала о ситуацији на Косову и Метохији и каква су очекивања Србије када је реч о наставку дијалога између Београда и Приштине.

“Захвални смо Републици Српској која у оквиру БиХ увек заступа став поштовања територијалног интегритета и суверенитета наше државе и има принципијелни став према питању Косова и Метохије”, додала је Гојковић.

Чубриловић је изразио задовољство због потписивања меморандума са Народном скупштином Србије.

“Са српским парламентом, на челу са Мајом Гојковић, смо имали најбољу сарадњу од свих парламента са којима смо имали прилику да сарађујемо”, рекао је он.

Навео је да му је драго што је Република Српска међу земљама као што су Русија, Кина и Грчка које су потписале овакву врсту споразума.

Tanjug

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here