Повратак традиције: Гарда Војске Србије поново има – вод коњице

Поделите:

У СУСРЕТ манифестацији „Куп Војске Србије – Карађорђево 2018“, која ће бити одржана од 28. до 30. септембра у војној ергели надомак Бачке Паланке, министар одбране Александар Вулин обишао је ергелу у којој су у току завршне припреме за предстојеће такмичење, које ће, после 12 година, на том месту окупити све љубитеље коњичког спорта.

Након обиласка, министар Вулин је истакао да, као што се Војска Србије интензивно опрема и наоружава, тако се труди да сачува све оне традиције које су Војску учиниле великом.

– Тако обнављамо некада традиционалну коњичку трку која ће се од ове године одигравати у Карађорђеву, под називом Куп Војске Србије – Трка коњичке дивизије. Враћамо оно што је увек красило српску Војску, сећање на наше храбре ратнике, на нашу коњицу и сећање на све оне који су Војску Србије учинили заиста великом и вредном дивљења и поштовања – нагласио је министар одбране.

Програм ће, како је најавио министар Вулин, трајати три дана, од петка до недеље када су главне трке.

– Сви гости Бачке Паланке и сви гости Карађорђева ће моћи да се увере колико се Војска Србије потрудила да учини још једну, важну, лепу и велику ствар, нешто што смо можда неправедно заборавили, али ће сви моћи да се увере колико војска чини на побољшању свакодневног живота сваког нашег грађанина – истакао је министар Вулин.

Он је, такође, упутио позив свим љубитељима коњичког спорта да наредног викенда дођу у Бачу Паланку, а нарочито у недељу од 12 часова, јер је то прилика да се погледа најбољи касачки и галопски програм, као и да се први пут види вод наше коњице у оквиру наше Гарде, који је после дуго времена обновљен и враћен у Војску Србије, тамо где му јесте место.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here