Пожар из Црне Горе проширио се на Хрватску, угрожене куће на Цетињу

Поделите:

Ватрогасци на Цетињу се боре да пожаре ставе под контролу, а у току дана очекују и помоћ из ваздуха, јављају подгоричке “Вијести”. Пожар се синоћ из подручја Црне Горе проширио на хрватски простор па су ваздушне снаге упућене да би пожар ставиле под надзор и зауставиле његово ширење.

Цетињски ватрогасци имали су још једну непроспавану ноћ јер су на подручју те општине активна три пожара.

Најкритичније је у Ластви Чевској, где су угрожени и поједини објекти, саопштио је за јутарњи програм ТВ Вијести, Предраг Моштрокол из цетињске Службе заштите.

Ватрогасци се боре да пожаре ставе под контролу, а у току дана очекују и помоћ из ваздуха.

Пожар се синоћ из подручја Црне Горе проширио на хрватски простор па су ваздушне снаге упућене да би пожар ставиле под надзор и зауставиле његово ширење.

Иначе, сви пожари с којима су се ватрогасци борили на ширем сплитском подручју протеклих дана локализовани су иако се на њима још активно дежура, а на терену од Тугара до Сплита налази се седам очевидних екипа и вештака који би требало да утврде узрок највећег пожара на овом подручју.

Према информацијама Жупанијског ватрогасно-оперативног центра (ЖВОЦ), јуче је локализован пожар у Срињинама, Рачнику, Подстрани и Жрновници у којима је изгорело 4.300 хектара боровине, високог и ниског растиња, пољопривредних површина, маслињака и воћњака.

Ватрогасци су током ноћи на терену санирали пожар и на њему активно дежурају и даље.

Не гори више ни у Дугобабама. Тамо је ватра локализована јуче 12.40 сати, те ватрогасци санирају рубне делове.

Уништено је 200 хектара храстовине, те високог и ниског растиња.

Пожар на Планом Путу у Прпуши код Шестановца локализован је синоћ, а у њему је изгорело 800 хектара борове шуме, ниског растиња и пољопривредних површина.

Ватрогасци су јутрос примили дојаву о пожару изнад Отишића код Врлике где гори трава и ниско растиње на неприступачном и минираном терену, а ватру гаси канадер.

Танјуг

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here