Познати лекар напустио студио због такозваног “исцелитеља” који му је после свега и ПРЕТИО

Поделите:

Специјалиста опште хирургије и помоћник директора KБЦ Драгиша Мишовић, др Мома Јаковљевић, напустио је Јутарњи програм ТВ Пинк након хвалисања самозваног исцељитеља и наводног доктора природне медицине Алена Азарића да је “стотине хиљада људи излечио од карцинома”.

Инцидент се десио јутрос у јутарњем програму ТВ Пинк након што је Ален Азарић испровоцирао чувеног хирурга др Мому Јаковљевића причама да је излечио 50.000 потом сто хиљада људи својим природним леком. Доктор Јаковљевић је устао, и скинуо бубицу и изашао из студија док му је Азарић, иначе познат по скандалима, добацивао и претио.

Снимак те ситуације можете погледати на на 13.37 минута.

– Напустио сам студио када сам чуо шта тај човек прича, а крив сам што сам дозволио да то изговори у присуству лекара. То што он говори је шарлатанство и то је за мене кривично дело. Kада су ме позвали да гостујем у програму, пристао сам, јер сам мислио да је реч о човеку који заступа хомеопатско лечење. И то је у реду, звали су нас да имају обе стране. Међутим, на шарлатанство нисам могао да не реагујем – каже др Јаковљевић за “Блиц”.

Азарић се у програму уживо хвалио, доктор је најпре ћутао, а потом је покушао да објасни да то што “исцелитељ” прича у стварном животу није тако и да оболели муку муче до излечења.
– Причам то годинама, битно је отклонити узрок болести. Ја сам имао малигни меланом и излечио сам се, ето, ја сам живи пример – није престајао Азарић.

Он је, иначе, познат по томе да је лечио “многе певачице, глумце и политичаре”, а због тога је био учесник и ријалитија “Парови”. Тврди да има и лек против рака.

– Ви кажете да лечите рак у терминалној фази, знате ли ви шта је то уопште – питао је доктор Јаковљевић Азарића након чега му је “исцелитељ” претио тужбом, што се наставило и испред студија.

– Викао је “видећеш ти, ко сам”.. Тако нешто, али то није битно. Нећу да га пријављујем полицији, институције саме треба да реагују на надрилекарство – додаје хирург и наглашава:

– Жао ми је неуког народа, којег ће убедити у своју причу. Ти такозвани исцелитељи злоупотребљавају муку тешких пацијената, и онда реалну медицину подривају. Може алтернативна медицина, чајеви… код прехлада, вируса, али карцином је нешто друго и надрилекарство треба кажњавати кривично. То је тог човека изнервирало, јер сам му разбио маркетинг. Он је дошао да се промовише, а наишао је отпор и зато је претио. Међутим, брине ме што народ таквима верује – додаје доктор Јаковљевић.

Он напомиње и да смо дошли у ситуацију да свако данас може да пише на Твитеру да би био вест, па испада да “шарлатани, књижевници и певаљке знају више од лекара”.

– Док год естрада дискутује о вакцинацији деце неће бити добро. Нама певаљке, књижевнице и шарлатани говоре да не вакцинишемо децу. Па, да ли је могуће да они стварно знају о медицини више од лекара – пита се др Јаковљевић.

Блиц

Поделите:

2 Коментари

  1. Bilo kako da je, Jakovljević je pokazao jedno veoma nasilničko ponašanje. On je vređao ovog alternativca i ovaj mu je na to rekao da može da očekuje prijavu. To nije pretnja.
    Da se razumemo, ja ne ulazim u to ko je ovde u pravu a ko ne nego komentarišem samo ponašanje i to na osnovu onoga što se u prilogu vidi. I u tom prilogu je regularni doktor obična sirovina a alternativni uglađen i fini.

    • je trebao da ga isprebija, ionako ce se samoisceliti.Ti prevaranti i zloupotrebljavaju pristojnost ljudi.Znate kako, “lepa rec i gvozdena vrata otvara”, ali u zivotu, vrata treba i zakljucavati, zato su ruzne reci neophodne kao i lepe.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here