ПОЗНАТИ ПРАВОСЛАВЦИ: Макс Кавалера

Поделите:

Oснивач група Sepultura, Nailbomb, Soulfly и Cavalera Conspiracy, легендарни бразилски музичар, Макс Кавалера био је Православац. Првобитно је крштен у Ватикану са девет година.

Правом хришћанском црквом сматра Православну цркву. Веома је наклоњен руском Православљу. Открио је и да се интересује за Српску, Руску и Грчку православну цркву.

Глорија, Максова жена и њихова деца су православци; Глорија је пореклом Рускиња, али она слабо познаје руски језик— њена бака је напустила Русију после револуције. Глорија се сећа да је слушала руски језик у кући, давно када је била дете, и то је углавном бака говорила на руском.

По речима Максове жене Глорије сва њихова деца су посвећена музици. Најстарији Ричард има своју рок групу а најмлађи Игор је бубњар.

Глорија каже да њен муж Макс има посебан ритуал пред концерт. Узима малу икону коју држи у џепу панталона и целива је, а затим се помоли а потом на концертну бину увек ступа десном ногом.

На питање да ли је религиозан човек, Макс одговора следеће:

– Не би се могло рећи да сам религиозан. Постоје многе ствари у вези са религијом, поготово католичком религијом, које ме плаше. Стога пре волим да кажем наклоњен духовном, то је вероватно боља реч. Ја заиста не идем у цркву сваке недеље, нити радим такве ствари, али верујем у вишњу силу и да ја верујем у Бога. Али нисам заинтересован да од мог Бога тражим новац, као што ни њега не занимају педофили свештеници(прим прев. у смислу ти свештеници нису његови). Уствари мени је ближе руско Православље. Мислим да је то кул религија. Заправо, ми имамо доста пријатеља православних свештеника, који долазе на концерте Soulfly у Русији. У Америци такође. Када свирамо у  Канзас Ситију, долази доста руских православних свештеника који воле Соулфлај. Они носе наше мајице. И они имају заиста велике браде. Изгледају као монаси. То је баш дивље. Ако случајно ушетате у свлачионицу Соулфлаја у Русији затећићете бар пет православних свештеника.

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here