Правда за Давида и бунт због изборне крађе

Поделите:

Нови протест због убиства 21-годишњег Давида Драгичевића одржан је у Бањалуци, а група “Правда за Давида” на Тргу Kрајине правду тражи 202. дан.

Протест је прерастао у бунт народа због наводне крађе избора, преносе медији из Српске.

Потом су се окупљеним грађанима обратили представници опозиције који су навели да траже понављање избора јер су избори 7. октобра покрадени.

На Тргу, како је речено, народном протесту, окупило се око 2.000 људи.

Присутнима се обратио Давор Драгичевић, отац убијеног двадесетједногидшњег студента Давида и рекао је да су избори били непотребни и да је он упозоравао да избори не треба да буду.

“Шта сте ви около учинили… Избори су били беспотребни… Покушали се увући политику овде на Трг Kрајине. Убили сте дете и његовог оца који је конобар и борац. Црно је да црње не може бити. Непријатељ нам није потребан”, рекао је Давор и додао да њега и групу “Правда за Давида” нико неће газити.

Поновио је да је МУП злочиначки.

“Ви који сте гласали, тражите истину и правду. Ја сам вам на располагању као и Правда за Давида. Ми нећемо устукнути нимало”, рекао је Давор.

И вечерас као и претходних дана имао је подршку грађана који су ту и због крађе избора, али и због захтева да се открије ко је убио Давида Драгичевића.

 

Foto: Screenshot/BN TV

 

 

 

 

 

“Нема признања криминалног изборног процеса, нема прихватања мандата. Ове изборе треба поништити ако желимо да овђе народ остане”, рекао је Адам Шукало.

“Вукота, ти си наш председник и дођи овде међу нас да се боримо”, поручио је Давор Драгичевић, позивајући Вукоту говедарицу, који је био кандидат за председника Републике Српске.

“Рекао сам му : Kуда журиш Вукота, ко је иза тебе”, казао је Драгичевић, позивајући Вукоту да дође јер је он председник кога су покрали на изборима.

Посланици опозиције, међу којима је и Драшко Станивуковић, обавезали су се да неће прихватити мандате које су добили у криминалном изборном процесу и да ће бити уз народ који се бори за истину и правду.

Представници СДС из Бањалуке дали су подршку Давору и рекли да остају уз њега и народ који се бори за правду.

“СДС је био и остао уз народ”, казали су они.

И остали говорници су казали да су избори били недемократски и осудили су представнике СДС, Обрена Петровића и Милована Бјелицу који су претходних дана честитали победу Милораду Додику.

“Нових папака не сме бити”, поручено је са овог скупа.

“Ово је једино слободна територија и овде морамо да поставимо и питање опозицији – Шта радите људи, за кога се борите за мандате или за народ. Не може се чекати још четири године. Сви из опозиције који су освојили мандате да у року од 24 сата дођу овђе и покажу да ли се боре за народ или за мандате”, рекао је Благић.

“Осећам вашу бол колико сте покрадени и понижени. Одговорност овде да положите на Тргу правде, слободе и мира, а не у парламентима. Истина је да је ово криминални изборни процес и ја прихватам одговорност за све опозиционе посланике”, казао је Адам Шукало и осуо паљбу по онима из опозиције који су ових дана подржали коалицију са СНСД-ом.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here