Предложено укидање имунитета за још четири посланика Демократског фронта

Поделите:

Непосредно пред гласање Административном одбору, један од лидера ДФ-а, Андрија Мандић, рекао је да институције система, а посебно правосуђе, не ради онако како су очекивали у том политичком савезу

Административни одбор једногласно је парламенту препоручио укидање имунитета за још четири посланика опозиционог Демократског фронта на захтев Основног државног тужилаштва које их сумњичи са насилничко понашање у холу парламента у фебруару ове године.

Препорука је да се имунитет укине посланицима Милану Кнежевићу, Милутину Ђукановићу, Марини Јочић и Бранку Радуловићу.

Гласању за укидање имунитета посланицима ДФ-а претходила је бурна расправа, која је у тренутку била на ивици инцидента, након што је посланик ДФ-а, Јанко Вучинић, упутио низ погрдних речи и увреда председнику Административног одбора Љуиђу Шкрељи, називајући га “живином и фукаром”.

Вучинић је Шкрељи опсовао и мајку, након чега је услиједила 15-оминутни прекид седнице.

Шкреља је због понашања Вучинића затражио да он напусти седницу одбора.

Непосредно пред гласање, један од лидера ДФ-а, Андрија Мандић, рекао је да институције система, а посебно правосуђе, не ради онако како су очекивали у том политичком савезу.

“Наше правосуђе нам не даје поверење да ћемо имати фер суђење. Ми немамо дилеме, а то је рекао премијер у разговору са руским шаљивџијама, да ћемо ми бити оптужени”, рекао је Мандић, уз оцену да ће ДФ септембар провести у суду, а владајућа партија у кампањи за изборе.

Милорад Вулетић из владајућег ДПС саопштио је да одређена група колега држи предавање о лепом понашању, а од седнице се направила представа за јавност.

“Покушавам да буде смирен, али је тешко. Разумем и бес са друге стране, али не разумем да се неко окривљује. Оно што се десило у холу је за постидети се, без обзира на незадовољство. Требало се исказати на акдемски начин. Нека најбољи одговор да тужилаштво”, рекао је Вулетић.

Бранко Чавор из ДПС-а саопштио је да је добро што је ДФ присутан данашњој седници одбора, али да није добро што долазе селективно, и ако се доласком само вређају.

Колегама из ДФ-а је поручио да се замисле колико су допринели нарушавању угледа парламента.

Богдан Фатић (ДПС) казао је да је физички насртај, нарочито на жене, за сваку осуду, док је посланик ХГИ, Адријан Вуксановић рекао да нема ништа против тога да се сви посланици одрекну имунитета.

“Ово је место дијалога, никоме не пресуђујемо, већ дајемо могућност осталим колегама да докажу невиност”, рекао је Вуксановић.

Раније данас, на почетку седнице одбора, председавајући Љуиђ Шкреља је рекао да се основано сумња да су посланици ДФ-а извршили “кривично дело насилничко понашање”, док је Мандић оценио да је у питању политички монтирани процес, те да се наставља терор над тим политичким савезом.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here