ПРЕДСЕДНИК ЧЕШКЕ: „Волим Србију и српски народ, али не и Косово“

Поделите:

Председник Чешке Републике Милош Земан рекао је по доласку у Београд да веома воли Србију и српски народ, али “не и Косово”.

Земан је допутовао у посету Београду и на аеродрому „Никола Тесла“ дочекао га је његов домаћин, председник Србије Александар Вучић.

„Односи између Србије и Чешке су данас на највишем нивоу“, написао је Вучић на налогу „Будућностсрбијав“ на Инстаграму, уз фотографије са дочека на аеродрому.

Председници Вучић и Земан јуче су положили венце на Споменик браниоцима Београда 1914-1918. на Новом гробљу.

Планом посете предвиђено је да у среду двојица председника одрже тет-а-тет састанак, а након тога уследиће пленарни састанак делегација Србије и Чешке.

За сутра је најављено и потписивање билатералних споразума, после чега ће уследити изјаве за медије председника Србије и Чешке.

Како је најављено, у среду ће бити отворен Српско-чешки пословни форум, на коме ће, поред двојице председника, учествовати председници привредних комора Марко Чадеж и Владимир Длоухи.

 

Танјуг

Поделите:

2 Коментари

  1. Ma j.bi se ti, priznali ste Kosovo. Sto njemu i Ceskoj eliti neko ne objasni da su Srbi poreklom iz Ceske, da nam se reke zovu po Moravi. Da nije bilo nas i Principa ne bi bilo ni nezavisne Ceske, da smo ginuli u dva Svetska rata da bi oni imali drzavu, i ako ne povuku priznanje Kosova da ce celo srpstvo to smatrati kao neprijateljski cin i da cemo se osvetiti nije bitno kad.

  2. Od drugih ajde i nekako, al priznanje Kosova od strane Ceha i Poljaka je strasno podlo. Na stranu sto su Srbi ruski d.pelisci koje oni ne podnose, al uprkos tome nisu smeli to da nam urade. Da nije bilo nas i isljucivo nas ni Cesi ni Poljaci ne bi imali drzave. Slovaci i Rumuni ne priznaju Kosovo, a Cesi i Poljaci priznaju: stvarno nije uredu.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here