PREDSEDNIK ČEŠKE: „Volim Srbiju i srpski narod, ali ne i Kosovo“

Podelite:

Predsednik Češke Republike Miloš Zeman rekao je po dolasku u Beograd da veoma voli Srbiju i srpski narod, ali “ne i Kosovo”.

Zeman je doputovao u posetu Beogradu i na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao ga je njegov domaćin, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Odnosi između Srbije i Češke su danas na najvišem nivou“, napisao je Vučić na nalogu „Budućnostsrbijav“ na Instagramu, uz fotografije sa dočeka na aerodromu.

Predsednici Vučić i Zeman juče su položili vence na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918. na Novom groblju.

Planom posete predviđeno je da u sredu dvojica predsednika održe tet-a-tet sastanak, a nakon toga uslediće plenarni sastanak delegacija Srbije i Češke.

Za sutra je najavljeno i potpisivanje bilateralnih sporazuma, posle čega će uslediti izjave za medije predsednika Srbije i Češke.

Kako je najavljeno, u sredu će biti otvoren Srpsko-češki poslovni forum, na kome će, pored dvojice predsednika, učestvovati predsednici privrednih komora Marko Čadež i Vladimir Dlouhi.

 

Tanjug

Podelite:

2 Komentari

  1. Ma j.bi se ti, priznali ste Kosovo. Sto njemu i Ceskoj eliti neko ne objasni da su Srbi poreklom iz Ceske, da nam se reke zovu po Moravi. Da nije bilo nas i Principa ne bi bilo ni nezavisne Ceske, da smo ginuli u dva Svetska rata da bi oni imali drzavu, i ako ne povuku priznanje Kosova da ce celo srpstvo to smatrati kao neprijateljski cin i da cemo se osvetiti nije bitno kad.

  2. Od drugih ajde i nekako, al priznanje Kosova od strane Ceha i Poljaka je strasno podlo. Na stranu sto su Srbi ruski d.pelisci koje oni ne podnose, al uprkos tome nisu smeli to da nam urade. Da nije bilo nas i isljucivo nas ni Cesi ni Poljaci ne bi imali drzave. Slovaci i Rumuni ne priznaju Kosovo, a Cesi i Poljaci priznaju: stvarno nije uredu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here