Члан Председништва ПСГ негира злочине у Јасеновцу?

Поделите:

Београдски недељник Време објавио је текст у коме члан председништва Покрета слободних грађана Саше Јанковића, Зоран Хамовић крајње позитивним речима оцењује књигу хрватског публицисте Игора Вукића о Јасеновцу. У спорној књизи “Радни логор Јасеновац“ Игор Вукић негира било какве страшне и систематске злочине над Јеврејима, Србима и Ромима и говори о наводним злочинима партизана у фашистичкој Независној Држави Хрватској.

Хамовић у тексту наводи да је Игор Вукић “хладни истраживач“, “посве предан чињеницама“ и да је “дао велики допринос другачијем разумевању логорске установе и њеног деловања“.

Вуковићев рад су као најбруталнији неоусташки ревизионизам одбацили сви релевантни историчари у региону, иако је Вуковићева ревизија историје Јасеновца стигла и до директне промоције на хрватској државној телевизији.

Невероватно је да постоје људи у Србији, штавише, чланови председништва номинално антифашистичког покрета слободних грађана који промовисањем ненаучних теза о непостојању геноцида у Јасеновцу покушавају да оперу биографију злочинца Анте Павелића

ОСТАЛИ СKАНДАЛИ САШЕ ЈАНKОВИЋА

Некадашњи заштитник грађана је такође више пута изјавио како он и његови Покрет Слободних Грађана и Грађански Блок 381 пристају на учлањење такозваног Kосова у све међународне институције као и да би им препустио столицу у Уједињеним Нацијама.

У недавном интервјуу Јанковић је такође изјавио и како Србија мора да призна геноцид у Сребреници (?!) и како би размислио о аутономији за Санџак.

По најновијим анкетама, овај „Грађански блок 381“ може да освоји нешто мало више од 2%, а право је питање да ли уопште и толико заслужују.

Герила

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here