Преминула глумица Неда Арнерић!

Поделите:

Неда Арнерић, наша позната глумица пронађена је мртва у свом стану.

Неда је преминула у 67. години живота, а на месту трагичног догађаја налази се полиција и хитна помоћ.

Звршила је два разреда Девете београдске гимназије и са 16 година је уписала Академију за позориште, филм, радио и телевизију у класи професора Миленка Маричића. Међутим, није завршила Академију јер је закон бранио да студенти прве и друге године снимају филмове и представе, а Неди су стизале бројне понуде које није могла да одбије. Њени родитељи су инсистирали да буде факултетски образована јер су се плашили да неће имати од чега да живи када популарност прође. Зато је глумица загрејала столицу и 1980. године је дипломирала историју уметности на Филозофском факултету у Београду. Говори италијански, француски, енглески и руски језик, а покушава да савлада и немачки.

Неда се од малих ногу интересовала за разне видове уметности. Балет је учила код Данице Шетине која је била наставница и Локици Стефановић. Са 10 година је почела да похађа часове глуме у групи покојног глумца и редитеља, Бате Миладиновића. Била је члан Дечје драмске групе Радио Београда и са 13 година је снимила свој први филм под називом “Сан” и постала је прва дечја филмска звезда у Југославији. Филм говори о девојкама и младићима који су маштали о лепшој будућности, али Други светски рат је уништио њихове снове. Њен таленат је први увидео редитељ Пуриша Ђорђевић са ким је наставила да сарађује.

Недина мајка је била домаћица па је имала времена да јој прави друштво на снимањима и да контролише и њу и брата. Отац је по професији био лекар, али веома повучен због чега је о њему многе ствари сазнала након што је преминуо.

Важну улогу у Недином детињству је имала бака-тетка Јованка Хрваћанин која јој је писала песме, учила је да буде скромна и да обузда своју бујну машту.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here