Преминула Милена Дравић

Поделите:

Српска глумица Милена Дравић преминула је ноћас у Kлиничко-болничком центру Бежанијска коса у 79. години, потврђено је у Удружењу драмских уметника Србије.

Милени је последњих дана било веома лоше. Лекари су давали све од себе како би је спасли, међутим, глумици није било спаса.

Подсетимо, пре две године преминуо је њен супруг Драган Николић, а Милена се од тада се борила са болешћу.

Филмска, телевизијска и позоришна глумица Милена Дравић, од свога првог филма “Врата остају отворена” – који је као тинејџерка 1959. снимила, израсла је у миљеницу гледалаца. Својим шармом и спонтаношћу освојила је све, те је убрзо наставила да снима.

1962. освајила је Златну арену на фестивалу у Пули.

Сарађивала је са редитељима свих генерација, играла углавном главне улоге у више од педесет филмова најразличитијих жанрова. Своју другу Златну арену добија за улогу кројачице која се прудржује партизанскоме бициклистичком батаљону у Бициклистима (Пуриша Ђорђевић), 1970.

Иако је у низу филмова успешно играла драмске улоге у улогама са елементима комедије је дошла до пуног изражаја, посебно у једној од најбољих забавних телевизијских емисија у Југославији – Образ уз образ телевизије Београд. Успешно је играла и у великом броју телевизијских серија и драма, а окушала се и у позоришту и то углавном и неформалним, алтернативним групама, те и у Атељеу 212. Била је фото-модел модног креатора Александра Јоксимовића.

Дебитовала је у позоришту Атеље 212 у Београду са ролом у комаду Боре Ћосића, 1971. године у представи “Улога моје породице у светској револуцији”, а од тада су позоришне улоге само наставиле да се нижу.

Милена Дравић и Драган Гага Николић били су један од омиљених славних парова у бившој Југолавији. Били су у браку 45 година, а славна глумица је пре Гаге имала још два брака. Први брак је склопила са редитељем Пуришом Ђорђевићем. Венчали су се 1960. године, а развели су се после неколико година.

Ало

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here