Преминуо „Краљ комедије” Џери Луис

Поделите:

ЛАС ВЕГАС – Џери Луис, легендарни комичар који је публику широм света одушевљавао најпре заједно са Дином Мартином, а потом и у низу сопствених филмских хитова у којима је тумачио главне улоге током 1950-их, преминуо је у 91. години у својој кући у Лас Вегасу, јављају светски медији.

Луис је јутрос умро природном смрћу, окружен члановима своје породице, рекао је публициста Кенди Казау, преноси АП.

Америчка агенција Луиса описује као „комичара с лицем као од гуме” и режисера чије су добротворне емисије „Телетон” постале чувене колико и његови филмски хитови.

Луис је током живота стекао надимак „Краљ комедије”, а осим глуме бавио се и писањем – био је писац, сценариста, продуцент, а познат је и по хуманитарном раду.

Рођен је 1926. године, а дебитовао је на великом платну улогом у филму „Моја пријатељица Ирма” 1949. године.

Светску славу стекао је 40-их и 50-их година прошлог века, а успешно је сарађивао с Дином Мартином, с којим је глумио у многим филмским остварењима.

Луис је постао звезда наступајући уз Мартина и забављајући публику у ноћним клубовима, на телевизији и у филмовима.

Након што се дуо Луис-Мартин распао 1956, тумачио је главне улоге и режирао низ филмских хитова као што је „Откачени професор”.

Новије генерације га знају пре свега као неуморног водитеља емисије „Телетон” чија је сврха била сакупљање новца за жртве мишићне дистрофије.

Повукао се из филмске режије 1995, али се на филм вратио као звезда драме из 2016. „Макс Роуз”. (Танјуг)

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here