Преминуо Милорад Црњанин

Поделите:

Данас је преминуо познати српски новинар, писац, водитељ и уредник бројних ТВ емисија Милорад Црњанин.

Рођен је 1949. године у Банатском Пландишту, основну школу је завршио у Бочару, где му је отац железничар добио премештај.

Гимназију у Kикинди, а пред крај студија књижевности 1972. почиње да ради у Радију Нови Сад, као новинар и уредник.

Правио је неке од најслушанијих радио емисија свих времена у историји нашег радија: «Јутарњи програм», «Суботом са вама», «Kажи ми, кажи», «Старе љубави», и многе друге. Ноћу је читао поезију у неком свом програму, а усамљене жене Новог Сада јављале се телефоном и после емисије трчале до Радио Новог Сада, да га виде, или упознају.

После прелази на телевизију. У том времену био је главни и одговорни уредник програма за децу и младе од 1987. године, а главни и одговорни уредник Трећег програма РТВ НС 1989. године. Покретач је и први главни и одговорни уредник програма «НС плус» Телевизије Нови Сад, а од 1995. до 1998. главни и одговорни уредник Kултурно-уметничког програма ТВ НС.
Аутор је и водитељ квизова «Хало, добро вече», «ТВ комбинација», «Поезија-Гинис», и других, такође аутор и уредник недељних поподнева, на стотине емитовања. Аутор и водитељ «Променаде» (ТВ НС и ТВ Јесењин) преко 500 емисија. Аутор и водитељ емисија «Уз шанк» (БН телевизија, Бијељина, и ТВ Сантос, Зрењанин, Kраљево…) преко 300 емисија. Аутор и водитељ «7 слика» Супер ТВ (Суботица) 35 емисија. Хиљаде и десетине хиљада сати радио и тв-програма, углавном уживо…

 

Поделите:

2 Коментари

  1. Zbogom, uredniče. Poštovali smo se, svađali, stvarali čuda ni od čega i odlazimo jedan po jedan. Velikan TV i moćan novinar. Takvih je sve manje. Lak san vam želi voditelj iz vašeg tima. Partija šaha je utihnula. Pamtimo sve lepe trenutke.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here