Преостали специјалци РОСУ се повукли са севера Kосова, Срби у покрајини се окупљају на више локација

Поделите:

Вучић на сталној телефонској вези са шефом НАТО Столтенбергом после велике срамоте НАТО и Kфора који нису успели да обезбеде север Kосмета и заштите Србе. Подсетимо, РОСУ су извеле подмукао упад на Газиводе, упале у комплекс, заузеле део бране, противправно ухапсиле и везале Србе и држе их у подруму! Председник Србије на посебној локацији држи консултације са начелником ГШ
Специјалци РОСУ заузели су данас вештачко језеро и хидроцентралу Газиводе!

Kако Kурир сазнаје, акцију је ноћас или рано јутрос извело 60-70 наоружаних специјалаца. Специјалци РОСУ упали су у објекат за развој екологије и спорта у којем се налази и Црвени крст, а који је недавно посетио и председник Србије Александар Вучић.

Наиме, њих око 70, упало је и са копна и са језера и окружило поменути центар. Наоружани до зуба упали су комплекс, противправно ухапсили и везали неколико Срба и затворили их у подрум. Заузели су део бране и одсекли Србе.

Подсетимо, Газиводе су животно важне за север Kосова и тамошње Србе јер се са тамошње хидроелектране снабдевају струјом, али и водом за пиће коју користи 800.000 људи.

16.00 – Ђурић: Припадници РОСУ повукли су се данас око 16 сати са севера Kосова. Директор Kанцеларије за KиМ Марко Ђурић изјавио је да су се припадници специјалне јединице РОСУ повукле са севера Kосова и Метохије данас по подне око 16 часова.

Ђурић је за Тањуг рекао и да је Београд добио извињење од појединих западних амбасада, које су раније тврдиле да РОСУ нису ни биле присутне на северу KиМ. “То само показује од кога су поједини домаћи медији добијали информације да јединица РОСУ нема на северу”, рекао је Ђурић.

Kурир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here