Пријавио га комшија: Кажњен са 2.500 динара јер му је дете трчало кроз стан

Поделите:

Нова, дуго најављивана одлука о кућном реду у стамбеним зградама још није ступила на снагу а један Београђанин већ је платио казну од 2.500 динара због – детета које је трчало кроз стан!

Наиме, како је Ненад Елезовић испричао за “Блиц”, комшијама који се налазе у стану испод његовог сметала је бука, те су због тога решили да случај пријаве полицији.

– Ситуација је почела тако што ми је комшија замерао да се чује нека бука из мог стана, али када сам га питао каква, није умео да ми објасни. Претпостављао сам да то може бити само када моје дете, које је тада имало две године, које протрчи у току игре, али он ми није веровао – прича Елезовић.

Након тога патрола полиција му је у више наврата долазила на кућна врата.

– Апсурдно је што никада нису долазили у време одмора, већ ујутру око девет сати, а некада и увече. Ја сам и њима објашњавао да бука настаје једино када дете протрчи кроз стан, међутим ни они нису веровали – додаје Ненад.

Након силних расправа, и агоније дуге скоро годину дана, Ненад је одлучио да пресече.

– Нисам више могао да издржим, моје старије дете је навукло трауме од константног звоњења на врата. Kасније сам чак и искључио звоно. Тек након плаћања казне ситуација се умирила – каже Елезовић.

Kада је Ненад отишао у суд како би добио одговарајућу казну за нарушавање реда и мира, судија која је била задужена за његов случај рекла је да “не може да напише да је кажњен јер је дете протрчало кроз стан”. Међутим, како каже Ненад, није могао ништа друго да наведе “јер је то била једина истина”.

– Нисам могао да кажем како сам померао намештај или нешто друго када се то није догодило. Након тога сам добио такозвану опомену и платио 2.500 динара – каже Елезовић.

Он је после свега одлучио да обелодани ову причу само из једног разлога

Хоћу да се код људи подигне свест о томе да треба пустити децу да одрастају на миру. Не може им се забранити свако играње или трчање, па макар било и у време одмора – закључио је Ненад Елезовић.

ОД 16.00 ДО 18.00 и ОД 22.00 ДО 7.00

Нови кућни ред који би ускоро требало да буде усвојен предвиђа поштовање мира и тишине радним данима од 16 до 18, викендом од 14 до 18 и ноћу од 22 до седам ујутру.

Уколико се прекрше правила, следи казна од 5.000 динара.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here