Princ Vladimir: Sedeo bih za stolom i sa samim đavolom ako je to uslov da se očuva Kosovo!

Podelite:

Nedavno su se pojavile određene zlonamerne i netačne informacije u vezi sa posetom NJKV Princa Vladimira prethodnom papi, gospodinu Racingeru 2013, a u vezi sa zahtevom Princa Vladimira da Vatikan ne prizna nezavisnost takozvanog Kosova.

Sastanak je bio organizovan na molbu Princa Vladimira a jedini cilj sastanka je bila inicijativa Princa Vladimira da Vatikan ne prizna nezavisnost Kosova, što je i urodilo plodom te Vatikan tu nezavisnost do danas nije priznao.

Prilikom pozdrava sa gospodinom Racingerom Princ i Princeza su mu poljubili ruku, ali ne i prsten što je kod katolika znak priznavanja autoriteta pape ili biskupa. Dakle podvlačimo – poljubac prstena se nije dogodio a kako sam Princ Vladimir koji je nepokolebljive pravoslavne veroispovesti i orijentacije kaže: “Ukoliko sam svojim uticajem i trudom doprineo da takozvano Kosovo ne bude priznato od jedne države, sedeo bih za stolom i sa samim đavolom.

Papski prsten kao Pravoslavac nisam poljubio niti bih to sebi ikad dopustio. U pitanju je prljava igra slanja lažnih informacija od strane krugova koji nikakav doprinos oko suštinskih državnih i nacionalnih pitanja nemaju a komentarišu moj rad na nepriznavanju nezavisnosti naše južne pokrajine.”

Kabinet NJKV Princa Vladimira Karađorđevića

Informativna služba

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here