Pripadnici “1 od 5 miliona” napravili haos u Hramu Svetog Save! “RAZVALILI SU VRATA OD 9 METARA”

Podelite:

Pripadnici pokreta “Jedan od pet miliona” održali su večeras protest u Beogradu šetnjom do hrama Svetog Save i tom prilikom napravili lom.

Ovo okupljanje navodno je zakazano u znak sećanja na Olivera Ivanovića, koji je ubijen 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Međutim, kao i prošle godine, Đilasovci su i ove napravili haos. Sveštenici hrama ispričali su detalje havarije.

– Kada su nas pozvali iz organizacije “1 od 5 miliona”, otac Nenad im je rekao da mogu da dođu u miru. Oni nisu znali da se već godinu dana ulazi sa severne strane, počeli su da se penju po skeli, pa su nagrnuli na vrata. Vrata, koja su bila otvorena,a više od devet metara visoka, masivna, oni su izvalili, znate li koja je sila potrebna za to?! Mi to ne možemo da popravimo do sutra, a unutra imamo mozaik koji je u izradi i koji ne trpi temperaturu ispod pet stepeni. Mi smo zvali policiju, oni su došli, napravili zapisnik. Sada grejemo crkvu, ne znamo šta će biti, preprečili smo ta vrata daskama, pitanje je da li će mozaik biti završen u roku i da li će ovo naštetiti izradi – rekli su šokirano sveštenici.

– Ovo je neverovatno, ne znam kako da opišem ovo. Ova vrata je poklonila porodica Karađorđević. Hram predstavlja simbol, zavetni hram našeg naroda, jedinstva, budućnosti… Tako nešto da urade… Strašno – zaključuju iz hrama.

Alo

Podelite:

3 Komentari

  1. Boze Gospode urazumi nas. Nista vise nije normalno. Tyzno, jako tuzno. I… oni bi na vlast? Ovo je zavrsni udarac. To nije opozicija, to je sljam. Nema vlasti, nema opozicije. Propadamo..

  2. Uzas i kriminal! Neka porodica Karadjordjevic i SPC podnesu krivicnu prijavu. U cije ime se rade ovakvi vandalizmi? Neka Karadjordjevici obaveste englesku kraljicu i ostale krunisane glave Evrope i poglavare svih evropskih crkava . Ovo je za zatvor, gore nego Pusi Riot. Kao najgore komunisticke usijane glave ili ekstremni pripadnici bilo kog pokreta. U cije ime, sigurno ne u moje i miliona miroljubivih, postenih stanovnika ove napacene zemlje, bilo koje vere. I u ime moralnih ateista. Sve su to pretstavnici pljackasa novog doba. Sramta, ali kriminalci nemaju taj osecaj.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here