Припадник АНТИФЕ у Америци ушао у цркву и побио 26 -оро људи

Поделите:

Садерленд Спрингс – Америка не спава после стравичног масакра који се догодио у граду Садерленд Спрингс у Тексасу, кад је Девин Кели ушетао у цркву, наоружан до зуба, и у вернике испалио рафале, убивши 26 људи и ранивши 20.

Медији наводе да је Кели и сам рањен и да је подлегао повредама. Према извештајима локалних медија, Кели је ушетао у баптистичку цркву у градићу који се налази близу Сан Антонија око 11.30 пре подне.

Нападач је прво отворио ватру испред цркве, а све време је пуцао у људе, док је улазио у богомољу. Унутра је, тврде сведоци, пуцао у све што се померало.

Кад је завршио свој крвави поход, Кели је изашао из цркве, где је у њега пуцао наоружани грађанин. Он је онда побегао с лица места својим аутомобилом, у којем је касније пронађено његово тело (медији наводе да је могући разлог смрти самоубиство). У ауту је пронађен прави арсенал оружја.

Иако званичници још нису званично објавили име нападача, сви медији у САД су објавили детаље о Келију. Он има 26 година, и бивши је припадник Армије САД, као и бивши предавач у религијској летњој школи.

Мотив напада још није јасан.

„Американци сада раде оно што најбоље умеју: држимо се заједно. Ухватимо се за шаке. Држимо се за руке и кроз сузе и тугу смо јаки…“, написао је на твитеру председник САД Доналд Трамп, реагујући на злочин.

Председник је наложио да се у знак сећања на погинуле у Америци прогласи тродневна жалост, и да се све заставе скупе на пола копља.

Иначе, десно оријентисани медији су већ пронашли податке да је убица Девин Кели припадник Антифа, и већ позивају да се „сви левичари прогласе националним непријатељима“.

Кели је био ожењен, имао је дете, а до наоружања је, по свему судећи, дошао нелегално, пошто је отпуштен из Армије САД 2014. године, а таквим особама забрањено је продавати ватрено оружје.

„Никад за милион година не бих помислио да ће наш Девин овако нешто да направи“, рекао је за НБЦ Дејв Ајви, ујак убице.

Иначе, Кели је осуђиван због насиља у породици пре 5 година, кад је напао своју жену и дете.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here