Приштина управо отела „Трепчу“

Поделите:

Предузеће „Трепча“ регистровано је данас у Косовској агенцији за регистрацију као акционарско друштво, што, према раније усвојеном Статуту те компаније, значи да су привремене приштинске институције постале власник 80 одсто, а запослени 20 одсто акција тог комбината.

Како је пренео Кљан Косова, то је потврдио косовски министар за економски развој Валдрин Љука и оценио да је то „историјски тренутак“ зато што су запослени постали власници дела овог предузећа.

„Historical Moment!… Честитамо“, написао је Љука на свом профилу на Фејсбуку.

Председник косовског парламента Кадри Весељи потписао је у среду одлуку којом је комбинат „Трепча“ постао 100 одсто власништво Косова.

Потписивањем те одлуке, пренела је Коха, потврђено је стопроцентно власништво Косова у „Трепчи“.

Приштинска влада је предлог Статута „Трепче“ усвојила 30. маја прошле године, који је предвиђао да тај некадашњи југословенски гигант постаје акционарско друштво трансформацијом пословних јединица: „Трепча“ — Стари трг, Кишница и Ново Брдо, Копаоник — Лепосавић.

Закон о „Трепчи“, којим косовска влада постаје власник 80 одсто комбината, усвојен је 7. октобра 2016. у косовској скупштини.

Четри дана касније Владе Србије је донела одлуку којом се поништава овај закон, то јест, „све правне последице аката и радњи“ косовских институција, пренео је Танјуг.

Уставни суд Косова је, у међувремену, овај закон прогласио уставним.

rs.sputniknews.com
Поделите:

1 коментар

  1. Kosovska vlada može da bude vlasnik samo onih dobara u koje je zadnji 50 godina ulagala svoj kapital…..
    A to je heroin,kokain,mariuana,extasi i lobiranje korumpirani kurvini sinova u Američkom establišmentu i njihovim saletitima…..
    Dakle tu imaju vlasništvo 100% ako hoće a u Trepči mogu da dobiju samo basebol palicu u mafijašku vugla ako žele a ako ne žele mogu i konopac nasapunjan finom toplom kupkom od dečjeg sapuna Bebisan..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here