Priština upravo otela „Trepču“

Podelite:

Preduzeće „Trepča“ registrovano je danas u Kosovskoj agenciji za registraciju kao akcionarsko društvo, što, prema ranije usvojenom Statutu te kompanije, znači da su privremene prištinske institucije postale vlasnik 80 odsto, a zaposleni 20 odsto akcija tog kombinata.

Kako je preneo Kljan Kosova, to je potvrdio kosovski ministar za ekonomski razvoj Valdrin Ljuka i ocenio da je to „istorijski trenutak“ zato što su zaposleni postali vlasnici dela ovog preduzeća.

„Historical Moment!… Čestitamo“, napisao je Ljuka na svom profilu na Fejsbuku.

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji potpisao je u sredu odluku kojom je kombinat „Trepča“ postao 100 odsto vlasništvo Kosova.

Potpisivanjem te odluke, prenela je Koha, potvrđeno je stoprocentno vlasništvo Kosova u „Trepči“.

Prištinska vlada je predlog Statuta „Trepče“ usvojila 30. maja prošle godine, koji je predviđao da taj nekadašnji jugoslovenski gigant postaje akcionarsko društvo transformacijom poslovnih jedinica: „Trepča“ — Stari trg, Kišnica i Novo Brdo, Kopaonik — Leposavić.

Zakon o „Trepči“, kojim kosovska vlada postaje vlasnik 80 odsto kombinata, usvojen je 7. oktobra 2016. u kosovskoj skupštini.

Četri dana kasnije Vlade Srbije je donela odluku kojom se poništava ovaj zakon, to jest, „sve pravne posledice akata i radnji“ kosovskih institucija, preneo je Tanjug.

Ustavni sud Kosova je, u međuvremenu, ovaj zakon proglasio ustavnim.

rs.sputniknews.com
Podelite:

1 komentar

  1. Kosovska vlada može da bude vlasnik samo onih dobara u koje je zadnji 50 godina ulagala svoj kapital…..
    A to je heroin,kokain,mariuana,extasi i lobiranje korumpirani kurvini sinova u Američkom establišmentu i njihovim saletitima…..
    Dakle tu imaju vlasništvo 100% ako hoće a u Trepči mogu da dobiju samo basebol palicu u mafijašku vugla ako žele a ako ne žele mogu i konopac nasapunjan finom toplom kupkom od dečjeg sapuna Bebisan..

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here