“Приватна мишљења као из кафића”: Маја Гојковић о саопштењу министра Поповића

Поделите:

Председница парламента истиче да она и премијерка одлично сарађују и договарају се, као и са председником државе, те да међу њима “нема искакања, твитова, саопштења у којима свако износи своје мишљење”, јер то није, каже, озбиљно схватање политике

Председница Народне скупштине Маја Гојковић рекла је да је премијерка Ана Брнабић оправдала поверење председника Србије, СНС и посланика владајуће већине, пренео је Б92.

Она је истакла и да министри који нису сагласни са мишљењем владе треба да имају толико части да изађу из те владе.

“Ништа није страшно ако свој став изразиш тако што ћеш ти изаћи из владе, а не премијерка. Она има подршку Народне скупштине и председника”, рекла је Гојковић коментаришући “расправе” између премијерке и појединих министара.

Гојковић је истакла да Брнабић добро зна шта значи бити премијер и шта значи спроводити политику државе, као и да то, каже, није солирање, већ да је премијерка “тимски играч”.

“Свако ће да каже у јавности шта мисли, а када председник владе да своје мишљење, они потом проследе своја саопштења и мишљења јавности, то не може и не личи ни на шта. Ја још нисам видела пример да неко солира у влади на тај начин, а да им је добро када имају кабинет, возача и све остале привилегије које то место доноси”, сматра председница парламента.

За сва та “приватна мишљења као из кафића”, према речима Гојковићеве, после одговара први човек владе, председник државе и други.

Гојковић истиче да она и премијерка одлично сарађују и договарају се, као и са председником државе, те да међу њима “нема искакања, твитова, саопштења у којима свако износи своје мишљење”, јер то није, каже, озбиљно схватање политике.

“Ово су неки нови моменти и то није добро и треба разговарати о томе на седници наше партије”, закључила је Гојковић.

Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here