Привођење Срба из Црне Горе са циљем да се одговоре од намјере да вечерас гледају утакмицу Црна Гора – Србија

Поделите:

Привођење Срба из Црне Горе са циљем да се одговоре од намјере да вечерас гледају утакмицу Црна Гора – Србија и тражење од њих да потпишу да неће ићи да гледају ту утакмицу је само доказ да се ријечи Његове светости патријарха српског господина Иринеја, да су Срби у Црној Гори данас угрожени као у Независној држави Хрватској, истините.
Познато је да карата у слободној продаји није било управо да би Срби из Црне Горе били спријечени да дођу на стадион. Карте за утакмицу су пласиране само преко дистрибутивне мреже ДПС-а како би се на трибинама стадиона под Горицом вечерас промовисало једноумље и антисрпска хистерија партијских навијача, док прави навијачи Србије и Црне Горе нису могли да купе карте осим неком диверзијом у самој дистрибутивној мрежи ДПС-а.
Ово је класичан примјер гетоизације, на исти начин како је то радила нацистичка Њемачка Јеврејима. Само фали да се на улазу у стадион под Горицом стави натпис, налик оном на радњама у нацистичкој Њемачкој: Забрањен улаз псима и Србима! Шта друго очекивати од државе чији је симбол химна ратног злочинца Секуле Дрљевића, који је у Нирнбергу осуђен заједно са нацистима који су Јевреје стављали у исти положај у који данас власти у Црној Гори стављају Србе.
Не треба се чудити зашто репрезентацији Црне Горе изостаје подршка овдашњих Срба, када држава води овакву дискриминаторску политику према народу који је створио ову земљу. Док год ова држава не избаци из своје званичне симболике и дјеловања усташке, нацистичке и фашистичке елементе и не прекине са прогоном оног народа који је створио, она ће бити у непрестаној опасности да нестане. Једини гарант њеног дугорочног опстанка или како би неки рекли ,,вјечности” је престанак прогона Срба и њихово уважавање.

Петар Драшковић, шеф информативне службе НСД

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here