ПРЉАВИ ПОСЛОВИ СОРОШЕВОГ ИНСТРУKТОРА

Поделите:

Центар за истраживачко новинарство ( ЦИНС) Србија, БиХ итд…..организација је која располаже са огромним средствима за наводно испитивање криминала и корупције а стварни задатак ЦИНСА је да криминализовањем руше власти које нису по вољи моћним спонзорима овог Центра који прекрајају свијет по својој вољи.

Центар ЦИНС-а за овај регион је у Београду а на челу му је Дино Јахић који располаже фондовима Велике Британије САД-а и Саудијске Арабије за пројекат “Развој истраживачког новинарства у региону” од укупно 38 милиона долара који је започео 2016. године а треба да се заврши, гле чуда, у новембру ове године, чим прођу избори у БиХ.

Дино Јахић је иначе у дневној службеној комуникацији са познатим западним организацијама НЕД-ом, Фридом хаусом, Еу либертy и сличне које од Јахића добијају инструкције коме колико средстава да уплате и по ком основу.Рушење власти криминализацијом ЦИНС ради полутwјно само је још тајна ко конкретно управља и у чијем интересу али се и то може наслутити.

Иначе, Дино Јахић је прошао озбиљне курсеве у последње четири године у САД.
Од 2017. године је постављен од Сорош фондације за координатора изтраживачког пројекта Центра за истраживање организованог криминала и корупције у југоисточној Европи.

Дођељивао је средства новинарима који су радили на панамским папирима и још много тога. Добро обавјештени познаваоци његовог рада тврде да је сада и инструктор једној групи мађарских студената за рад против предсједника Мађрске Виктора Орбана иначе љутог противника Џорџа Сороша, Јахићевог наредбодавца.

Текстови ЦИНСА су претходили свим већим ударима у региону. Но занимљиво је да нема никаквих пројеката које обрађују криминал у Црној Гори те би се по раду ЦИНС-а могло рећи да је у Црној Гори нема криминала.

ЦИНС се последњих мјесеци посебно бави Републиком Српском и предсједником Додиком, појачано након што је љути противник Џорџа Сороша, Стив Бенон имао контакт са премијерком Републике Српске Жељком Цвијановић и указао на све прљаве послове Сороша и његових појединаца и организација, у нашем региону попут Јахића и ЦИНС-а.

Инфо.српска

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here