Процурели ВИДОВДАНСKИ ТРАНСKРИПТИ војске Југославије!

Поделите:

“Добио сам наређење од шефа, шта имаш од радара горе на северу, североистоку, укључи резерву и појачајте посматрање и надзор, посебно визуелни”

Хрватски портал Еxпресс.хр пренео је писање Политике о дешавањима од 28. јуна 2001. године, кад је бивши председник Слободан Милошевић изручен Хагу.

“Тог 28. јуна 2001. године у оперативним центрима Ратног ваздухопловства Србије пратило се небо над некадашњом Југославијом. Одмах после четири сата пребацују се у стање повишене приправности. У исто време, Генералштаб од команде тражи да транспортни хеликоптери буду спремни за ванредне летове, што је био маневар који је требао збунити све “заинтересоване” за то хоће ли Слободан Милошевић бити пребачен у Хаг цивилним или војним хеликоптером.

Наиме, у политичким круговима у земљи и иностранству постојао је страх да би “патриотске” снаге Србије могле срушити летелицу са Милошевићем да се спречи изручење, пише Политика.

16:33

Да?

Добрић, пуковник.

Реци, Братић.

Добио сам наређење од шефа, шта имаш од радара горе на северу, североистоку, укључи резерву и појачајте посматрање и надзор, посебно визуелни.

Добро, укључићемо дванаестицу тамо.

Да, укључи то одмах, ставите у приправност све што имате.

Добро, имам ја тамо где сам пре био још једну дванаестицу, укључујем и њу.

Договорено, здраво.

16:34

Хало!

Добрић, пуковник.

Христевски, потпуковник, изволите!

Поздрављам, да ли сте ви начелник?

Не, не, Јордовић потпуковник.

Је ли он ту?

У тоалету је.

Слушај, три ХТ-40 у 890. да буду приправни, исто тако у 119. код Ђоковића.

Добро.

19:23

Kнез.

Да.

Зваће вас начелник Генералштаба (НГШ), Добрићу овако, добили смо од СМИП-а за СУKЛ најаву за прелет хеликоптера МУП-а, нама је то стигло у 18.49, не знам је ли само на знање или што, а за 19 сати је предвиђен лет, па ће вас звати НГШ у вези тога, да ли ви знате нешто?

Ништа не знамо.

Добро, за СУKЛ то је прелет једног хеликоптера АБ-212 рута K2 за Сарајево, па да знате.

19:25

Добрићу, здраво.

Здраво, господине генерале.

Еспресо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here