Продао бубрег да би купио iPhone, а сад му живот виси о концу

Поделите:

Нажалост, ординација није била стерилисана, што је довело до инфекције на рани

Kсао Ванг је имао само 17 година кад је одлучио да прода бубрег како би од тих пара купио иПхоне 4, јер јер га иначе није могао приуштити. После операције, лекари су му рекли да ће водити нормалан живот са само једним бубрегом, али, осам година касније, 24-годишњак тешко је болестан и иде на дијализу.

Пре осам година, иПхоне 4 био је статусни симбол у Kсаовој средњој школи у кинеском градићу. Kако он потиче из сиромашне породице која му није могла купити телефон, одлучио је да прода један од својих здравих органа.

Уз помоћ посредника, Ванг је ступио у контакт с људима који се специјализују за продају органа на црном тржишту. Договорили су цену од 22.000 јена (око 2.800 евра), што му је било више него довољно за жељени телефон.

Нажалост, та непромишљена одлука потпуно му је уништила живот.

Kсао је са 17 година мислио да ће му један бубрег бити довољан за живот, а доктор ког је упознао пре операције потврдио му је да ће све бити у реду. Процедура је изведена у илегалној болници, и иако су је тад сматрали успешном, убрзо су се појавиле компликације.

Нажалост, ординација није била дезинфикована, што је довело до инфекције на рани.

Што је још горе, Вангова породица није знала за његову операцију и сазнали су тек кад није више могао скривати здравствене проблеме.

Kако се није усудио да каже родитељима шта је направио и због чега, инфекција се проширила и на његов здрав бубрег, а до тренутка кад га је породица одвела у праву болницу на лечење, штета је већ била толико озбиљна да је сад једини начин да остане жив трајна дијализа.

Kсао Ванг већину живота отад провео је у болници и потпуно зависи од уређаја који га одржава у животу, али истовремено знатно скраћује његов животни век.

Након што су чули Вангову причу, његови родитељи пронашли су посредника и доктора који је извршио операцију, и тужили их. Добили су компензацију од 2,2 миллиона јена, од чега су већину већ потрошили на скупе третмане и лекове за свог 24-годишњег сина.

Индекс.хр

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here