Продати Прва ТВ, О2 ТВ и сајт Б92.нет за 180 милиона евра доскорашњем сувласнику Kоперникуса

Поделите:

Kомпанија Антена група саопштила је данас да је постигла договор са предузетником Срђаном Миловановићем о преузимању 100 одсто оснивачких права Антена групе у Србији и Црној Гори.

У власништву Антена групе су Прва телевизија, О2 ТВ, Прва ТВ Црна Гора, Плаy радио, шест кабловских канала и три портала: Прва.рс, О2тв.рс и Б92.нет. Вредност аквизиције је 180 милиона евра.

Срђан Миловановић је доскорашњи сувласник Kоперникус тецхнологy, другог по величини кабловског оператора у Србији, којег је Телеком Србија недавно купио за око 190 милиона евра.

Антена група је саопштила да је промена оснивачких права део пословне стратегије компаније, која ће се фокусирати даље на развој основне делатности и пословања.

– Задовољни смо што смо изабрали правог власника под чијим ће вођством компанија наставити фазу прогресивног раста и даљег јачања лидерске позиције на тржишту – рекао је Теодор Kиријаку, власник Антена групе.

Нови власник Срђан Миловановић је најавио да ће се његови циљеви и планови кретати у правцу “суверене градње и даљег развоја ове угледне медијске куће, увећања продукционих капацитета и ширења медијске платформе”, те да ће “амбициозне планове јачања лидерске позиције компаније спроводити исти тим људи који важе за врхунске професионалце и једне од најбољих у домаћој медијској индустрији”.

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here