ПРОГЛАС СРПСКИХ ВАМПИРА

Поделите:

Стар сам вековима, и многи су ме заборавили. Неки верују да су ме једном за свагда упокојили, сатрли двовековном просветом народа и коначном победом Петог Октобра. Мислили су да ће, забивши идеолошки колац Модерне у моје јуначке и патријархалне груди, окончати дугу историју српског вампиризма. Говорили су да је немогуће да у двадесет и првом веку вампири опстану ван процеса глобализације и интеграције. Да је неспојива егзистенција вампира и њихов паланачки задах на ракију и гибаницу са креативним коришћењем модерне технологије и високоенергетским активизмом. Наиме, постоје предрасуде да се вампири не баве екстремним спортовима, техномузиком, компјутерима, да не уграђују силиконе, надограђују нокте и вампирске зубе. Да не иду на међународне семинаре и да се не баве питањима као што је регионализација, јер наводно они живе у Средњем Веку, заробљени у окове митске свести, национални фолклор и ритуална крвопролића.

Докле иду те приче, сведочи и лажно уверење да су српски националисти препрека за европеизацију намучене Србије, а да ми српски вампири чак ни у коалицији са караконџулама не представљамо политичку снагу јер не можемо да пређемо цензус. Загледани у светлију будућност, заборавили су да се осврну на сенке из буџака приградских насеља широм Србије, где вампири обитавају за дневне светлости. Чекајући ни Годоа ни ЕУ комесаре, већ свој тренутак.

У Ноћи Дугих Очњака ће бити распршене илузије либерала реформиста о светлу на крају тунела. Догорела је задња воштаница испред зграде Владе. Јапији су се погубили, а круг Двојке се показао онакав какав заиста јесте – плен онога који је јачи. А да јачи тлачи, зна и Хашим Тачи. Пада први сумрак на Србију и долази наше време. Долазе године Крвавог Расплета.

Гледамо шта се дешава, годинама су либерали пировали над вампирским гробовима верујући да је наше време бесповратно прошло. Јурцали су наоколо као муве без главе, пуни оптимизма и позитивне енергије. Повукли су црту на историји Србије, а онда је ушмркали. Потом су јадни поверовали да ће просветити дух паланке болоњским конвенцијама, словеначким меркаторима, егзитом и екстазијем. Лустрацијама и кастрацијама, геј парадом и билбордима. Једино што јадни урадише је да Србију завише у црне билборде, кукала им мајка. А мајка Док Лисице из круга Двојке расписују тендере, на нас српске вампире и даље повика. Те филозофија паланке, те сребреница, те антихашки лоби… Ал’ куцнуо је и наш час. Вампири устајте из гроба, за вас гласа Милошевић Слоба.

Наше време долази. Нема ништа од ЕУ и уласка Србије тамо. Од нас дрхће цео невладин сектор. Осећају како им од страха трну кости и отиче енергија. Ту не помажу ни страни кредити, ни јога, а богами ни заштићени сведоци. Угасило се светло на крају тунела. Схватили су да нема излаза, а да им за вратом дахћемо ми, неупокојени, жедни њихове крви и рефомске енергије. Њихови самртни крици се неће чути јер Европу за њих није брига. Избор нове владе је тек почетак наше страховладе.

Председник Отаџбинске Управе Вампирске Странке Србије

Први Српски Вампир

Сава Савановић

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here