Прогон у Црној Гори

Поделите:

Да ли је то убрзање Србије ка Европској унији? Из Брисела, Берлина и Вашингтона чујемо много тога о неопходности промена у Србији. Многе од тих препорука су умесне и добронамерне. Такође, несумњиво је лепо када у Берлину и Бриселу брину о добросуседским односима балканских држава. Међутим, не може увек Србија бити историјски крива и тренутно одговорна. Тек што је за час престала да буде актуелна повика на српског посланика у македонском парламенту, поново је отворена сезона лова на српске вође у Црној Гори. Режим Мила Ђукановића живи од подела у Црној Гори и све што ради заснива на негативном односу према Србима из Црне Горе. Од прошлогодишњег привођења две хиљаде грађана српске националности у време изборне тишине(!), преко поигравања оптужницама против српских посланика за наводни покушај државног удара, хапшења и држања у притвору петорице грађана српске националности, међу којима има и посланика, стигло се и до оптужнице против Небојше Медојевића, црногорског политичара, једног од вођа опозиционог Демократског фронта, који се залаже за споразум Срба и Црногораца. Захтевано је његово хапшење за наводни финансијски криминал и прање новца за изборну кампању. Као и обично, црногорско правосуђе функционише по систему стезања и попуштања – умарања грађана. Оно не процесуира већ прогони, не служи грађанима, већ међу њима препознаје своје жртве… Правосуђе у Црној Гори асистира недемократском режиму, и то не само приликом гушења демократске опозиције, већ и у ограничавању и поништавању права читавих народа.

Напредни клуб

Политика

Поделите:

2 Коментари

 1. Изет: Вуле, я сам вазда биио добра рая са Србима, а и рахнетли дедо биио у ћетницима, Дринска знаш она…али немой даље да се ћуе, контам у себи и твоии у Другом били кратки са жилетима па би те нешто пито али поштено да ми кажеш.
  Вуле: Хоћу Изете, ако будем знао, збори.
  Изет: Што се ви Срби матерети каћите са Америма?
  Вуле: Зато што смо комунисти и да би вама, Рватима, Македонцима, Арбанасима. створили државе и рахатлук.
  Изет: Не контам, и я сам комуниста али се са њима не каћим.
  Вуле: Ми смо под руском хипнозом.
  Изет: Оооо, сад контам. Е Вуле свака вам ћаст и есу погани ти каубоии. Кога они болан фолираю, Руси су прави, вратиће и име Стаљинграду, ето их само што нису банули. Йооой яране благо вама у срце, то су цареви, йош ће вам едног Тита шикнути. Аферим.

 2. Преклињем црногоријанску и Натогоријанску власт да Србима уведу Визе. Визе које ће да коштају 500 еврова по особи. Уједно тражим од боснијанске власти у Србији да уведе излазне таксе према црногорији као што је Милошевић то увео(100 дм) када је излаз био за Грчку и Бугарску и на тај начин нас натерао да му летујемо у очевини. Да ли се ко сећа тог рекета. Ајде, објавите ово јунаци.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here