ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ЖИВАДИНА ЈОВАНОВИЋА: Најснажнији аргумент Србије за КиМ је „Резолуција 1244“

Поделите:

Бивши шеф дипломатије Живадин Јовановић промовисао књигу у Новом Саду. Предаја Косова и Метохије значила би припрему терена за нове захтеве територија које Србији припадају – поручио Јовановић

СРБИЈА нема снажнији аргумент нити јачу основу да брани своје право на Косово и Метохију него што је резолуција 1244 – рекао је некадашњи министар иностраних послова СРЈ, Живадин Јовановић у понедељак увече у Новом Саду на промоцији своје књиге „1244 – кључ мира у Европи“ .

Обраћајући се публици у Културном центру Новог Сада,  Јовановић је упозорио да би предаја Косова и Метохије значила припрему терена за нове захтеве територија које Србији припадају.
– То није претпоставка, то стоји у плановима. Сетимо се да је немачки амбасадор Мас говорио: „Ако не дате Косово, отвориће вам се питање Војводине, Санџака и тако даље“. Они се надају да ће Србија потписати капитулацију, у шта ја нећу да верујем, да би отворили одмах нове сепаратизме помоћу децентрализације – истакао је Јовановић.

Захваливши се новосадској публици на указаној пажњи, Јовановић је рекао да је ово обимно дело произашло из његовог осећаја обавезе „да не ћутим на ћутање“ о резолуцији 1244 Савета безбедности УН која је усвојена 10. јуна 1999. године.

– Морило ме је и оптерећивало то што се ћути на кристално чисту и јасну правну позицију за одбрану права и интереса Србије на Косово и Метохију – казао је бивши шеф наше дипломатије.

Поред аутора, о књизи су говорили: Драган Лакићевић, директор Српске књижевне задруге, Чедомир Штрбац, дипломата и Милорад Вукашиновић, новинар и публициста.

ЗБИРКА ЈАВНИХ ИСТУПА

КЊИГА  „1244 – кључ мира у Европи“  у издању  Београдског форума за свет равноправних и Српске књижевне задруге, представља збирку чланака, интервјуа и јавних иступања аутора објављених у домаћим и страним медијима у периоду од 1997. до септембра 2018. године.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here