ПРОТЕСТ: Чеси против независности Kосова, Србију комадају као Хитлер нас 1938…

Поделите:

На протесту у организацији групе „Пријатељи Срба са Kосова“ против признања независности Kосова, одржаном на централном тргу у Прагу, присуствовали су и чешки посланик Јарослав Фолдина и режисер филма „Отето Kосово“ Вацлав Дворжак.

Протест је одржан на Вацлавском тргу, а организатори скупа су држали транспарент „Kосово је Србско“. Окупљенима су се између осталих обратили режисер филма „отето Kосово“ Вацлав Дворжак захтевајући да се поштује резолуција 1244 и територијални интегритет Србије.

„Ми Чеси смо овде дошли јер никога није било брига за нас када је 1938 година одлучено да 15% наше територије буде предато Немцима. Тада су Французи, Енглези, Италијани и Немци који су нам сада комшије у ЕУ одлучили да Чехословачка мора да преда Судет Немцима. Исто се понавља пар деценија касније са Србијом“ истакао је Јарослав Фолдина.

Kосово ће увек бити Србија без обзира шта неко потпише на папиру и шта каже неко у Паризу, Лондону или Берлину – оценио је чешки посланик.

Ово је десети скуп који Чеси организују против илегалне независности јужне српске покрајине, а протеклих година скупови су поред Прага организовани и у Острави. На највећем од тих скупова 2014. године више стотина људи шетало је против независности Kосова у Брну и Острави, а скупови су направљени у организацији опозиционе Радничке партије Чешке.

Дневна газета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here