Протест и “журка” испред телевизије Пинк

Beograd, 6. aprila 2019. - Lideri Saveza za Srbiju Borko Stefanovic, Dragan Djilas, Vuk Jeremic i Bosko Obradovic ispred televizije Pink. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk
Поделите:

Испред Пинк телевизије, данас поподне, која је означена као циљ данашњег протеста “1од 5 милиона”, у току је “журка”, којом менаџмент и запослени намеравају да “дочекају” учеснике протеста.

Запослени, испред самог улаза у зграду, плешу уз хитове светске денс сцене.

Власник Пинка Жељко Митровић, како јавља репортер Танјуга, лично пушта музику на првом спрату зграде.

Пре почетка “журке” испред телевизије појавили су се лидери Савеза за Србију и положили “венац” на којем је писало “Обећавамо сазнаћемо ко те нанишанио спотом на Пинку”, уз фотографију Оливера Ивановића.

Венац су носили Драган Ђилас, Борко Стефановић и Вук Јеремић, а иза њих су ишли Бошко Обрадовић, Јанко Веселиновић и Зоран Лутовац.

дјилас, борко, пинк

Танјуг (Зоран Жестић)

Они су оставили венац и удаљили се аутомобилима.

Након њиховог одласка, председник Удружења несталих и киднапованих са Косова и Метохије, Симо Спасић прекрио је венац транспарентом на којем пише “Режим ДС, ДСС, и ДОС-а ослободио 2108 шиптарских терориста”.

И на згради ТВ Пинк окачени су транспарентни са натписима: “Ђики, врати нам паре”, “Никад више Гоца Узелац”, “Бошко, Гоцу ти нећемо опростити” и велики љубичасти транспарент на коме пише “Стоп насиљу, само љубав”.

Сви транспарентни су потписани са “радници Пинка”.

Испред самог улаза у ТВ Пинк у међувремену су постављени столови са освежењем у разнобојним пластичним чашама и безалкохолна пића.

симо, спасиц, пинк, зестиц

Танјуг (Зоран Жестић)

Испред телевизије је и даље и Симо Спасић, испред великог транспарента на којем пише “#1од 5милиона и Савез за Србију, бивши ДОС-овски режим, пучем и грађанским протестом желе да дођу на власт”.

С друге стране транспарента пише “ДС, ДСС и ДОС-овски режим су завили у црно породице Срба са Косова. Ослободили су 2.108 терориста”.

Студенти у протестној шетњи од Студењака

Група студената придружила се данас раније организовано протесту “1 од 5 милиона”, најпре скупом код Студентског града на Новом Београду, а потом су се упутили пешке до зграде Владе Србије, где ће се придружити осталим демонстрантима на путу до седишта Пинк телевизије.

Код Студентског града обратили су им се писац Марко Видојковић, професор Оливер Тошковић и студент Андрија Јовановић.

студенти

Танјуг (Филип Краинчанић)

Видојковић је позвао студенте да размисле да ли желе да по завршетку студија напусте земљу и да се опросте од ње тако лако и брзо, а и ако опду, каже он, “неће моћи да се отарасе ужаса из Србије, јер ће преко инетернета моћи да прате све што се дешава”.

Додао је да студенти имају природну одговорност да буду “контролори” у друштву, а довољно је, каже Видојковић, да има “двоје-троје освешћених на факултету, па да се покрене лавина промена”.

Професор Оливер Тошковић рекао је да држава смањује аутономију универзитета, да се мења закон о високом образовању, да је комисија за акредитацију факултета “демолирана”.

Он је упитао зашто опозиција због целокупне ситуације није раније одустала од избора.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here