Протест радника „МБ – Наменска“

Поделите:

Запослени у фабрици „Милан Благојевић“ из Лучана организовали су данас једночасовни протест због Татјане Војтеховски и емисије чији је она аутор „Живот прича“.

Портпаролка синдиката рекла је за ТВ Прва, пренео је Б92, да више од годину дана слушају приче о фабрици и да им је доста тога, те да протест није уперен против Војтеховски и ТВ Прве, већ према лажима које се упорно износе у тој емисији. На питање на основу чега тврди да је оно што је у емисији изнесено лаж, портпаролка синдиката је одговорила „на основу тога што су радници који протестују били живи сведоци онога што се дешавало“.

У прошлој сезони емисије „Живот прича“ емитоване су две епизоде о несрећи у којој су у јулу прошле године животе изгубили Милојко Игњатовић и Миломир Миливојевић. У овој сезони емитована је једна, а након ње чланови синдиката те фабрике затражили су хапшење новинарке Војтеховски. О томе се говорило и јуче у Јутарњем програму ТВ Прве „Јутро са Јованом и Срђаном“, када су гости били управо Војтеховски и Александар Гајовић, државни секретар у Министарству културе и информисања. „Министарство одбране, односно држава, назива јавни позив за хапшење једне новинарке апелом на медије. Kажете да треба да одем у полицију. Kога ја да тужим – Министарство одбране, државу? Kако да се чује друга страна, да се направи медијација? Да ја седнем са људима који позивају на моје хапшење, мени није проблем, али тако се не решавају ствари“, навела је Војтеховски.

Danas

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here