Протестанти у Бања Луци поручили да држава више не постоји!

Поделите:

Присталице групе “Правда за Давида” блокирале су главни кружни ток у Бања Луци и издале полицији рок да пропусти аутобусе са демонстрантима из других градова међу којима се налазе и ескремисти из Сарајева.

Давидов отац, Давор Драгичевић, нешто пре 18 часова шутирао је аутомобил у коме се налазило неколико људи који су покушали да прођу блокираним улицама.

Он је поручио да држава више не постоји и да ће блокирати све улице и целу Републику Српску.

„Све један припадник који нам не буде пришао до 18.00 часова нека зна да неће више ни живети у овој држави!“, поручио је Драгичевић.

Отац настрадалог Давида најавио је да ће припаднике власти и све оне које их подржавају, као и њихове породице кренути да „ломе по кућама“.

Окупљена група је мала, али радикална и спремна на обрачун са полицијом.

У нади да ће добити већу подршку, демонстранти су најавили да ће протест на Тргу Крајина почети нешто касније.

Грађанима који покушавају да прођу блокираним улицама Драгичевић је поручио – Идите код убице Милорада Додика!

18.15 Група, предвођена Давором Драгичевићом запутила се ка Тргу Крајина, где је окупљено неколико хиљада људи који су стигли организовано из читаве БиХ. Скандирали су „Убице, убице!“, а демонстранти истичу стиснуту песницу по угледу на симбол организације „Отпор.“

18.40 Давор Драгичевић са бине на Тргу Крајине окупљенима поручује: „Сликајте припаднике МУП-а, они су од 18.00 часова убице, убице Давида Драгичевића, убице ове државе. Све један који није стао уз групу „Правда за Давида“. Он је оптужио државни и полицијски врх за убиство његовог сина Давида Драгичевића.

18.50 Драгичевић поручује припадницима државног руководства: „Нећете добро проћи ни ви, ни ваше породице, ни ваши преци, ни ваша покољења.ВИ сви припадници МУП-а, слободно положите свој живот за Милорада, Лукача, Жељку, Ћулума.“

У исто време, недалеко од Трга Крајина, одржава се завршни митинг СНСД и кандидата за члана Председништва БиХ, Милорада Додика и кандидаткиње за Председницу Републике Српске, Жељке Цвијановић. На скупу се вијоре српске тробојке, а окупљени певају песму „Завјет“.

 

 Говори Србија

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here