Противрелигиозни центар моћи је највећа опасност и највећи изазов човечанству

Поделите:

Извор  снаге протврелигиозног центра  моћи је у ђаволу, сатани, духовима злобе, који емитују своје таласе по читавој васељени. Они који су примили те таласе умом и срцем почињу емитовати њихов програм. Бог је ту да све преокрене на добро. Централни субјект у том односу добра и зла јесте човјек.

Фотографија њиве пшенице чика Рајка

У току дана стижем у Нови Сад. Добро позната особа прича ми добро познату причу. Све га боли, незадовољан је, никакав, а метеријално је изузетно ситуиран. Дуго година није смио ући у цркву. Као дијете су га страшили, ето попа, откинуће ти језик. Придружује нам се власник кафића. Он му прича како је добар човјек, како воли да помаже људима и увјерен је у то. Да од њега неко затражи новац, за не дај Боже, не би дао. Знам. Долази и његов комшија из улаза зграде гдје живе искључиво богаташи, материјалисти. Њих двојица причају како са комшијама из улаза не могу се договорити ни око било каквих заједничких послова одржавања… сви они изгледа гледају у динар. И онда онај кога добро познајем прича: „Знаш ли да сам на видеоснимку видио комшију П. како брише обућу од мој отирач. Можеш замислити какав је то човјек, када брише обућу од мој отирач.“ Чика Рајко не би ни примијетио свој отирач.

Избор је наш, ми бирамо себи улоге, хоћемо ли бити депресивни или имати истинску животну радост. Хоћемо ли умријети или вјечно живјети. Чије ћемо таласе пустити у ум и срце, чији ћемо програм емитовати.

И на крају сваки текст завршавам:

Побиједимо кризу радом, радујмо се и радимо.

Дане Чанковић

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here