Provokacija u školi: Ambasador Skot pred srpskim đacima otcepio Kosovo

Podelite:

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, sem što je održao predavanje učenicima Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, što je izazvalo negativne reakcije dela roditelja i građana, pred učenike je izašao i sa mapom Srbije bez Kosova!

Nakon što su učenici, u većini, počeli glasno da negoduju rečima „Kosovo je Srbija“, ambasador je, bez reči, prebacio na sledeći slajd i nastavio predavanje kao da se ništa nije desilo. Predavanju su, osim učenika, prisustvovali i direktorka škole i nekoliko nastavnika, preneo je portal „Nove apatinske novine“.

Informacija o mapi je procurila u javnost tek po objavi vesti o poseti ambasadora Skota apatinskoj osnovnoj školi i to u komentarima roditelja dece koja su prisustvovala predavanju.

„Zgrozio sam se kad mi je sin ispričao kako je tokom predavanja na jednom od slajdova ambasador prikazao čak tri mape Srbije, sve tri bez Kosova! Tek kad su deca počela masovno da viču da je Kosovo Srbija, on je prebacio na sledeći slajd i nastavio predavanje. Nisam mogao da verujem da se to moglo dogoditi usred Srbije, usred škole, pred direktorkom i nastavnicima i da to prođe bez njihove reakcije i protesta! Da deca nisu ispričala, za to se ne bi ni znalo. Sramota“, kaže Nebojša Medić, otac učenika koji je prisustvovao spornom predavanju američkog ambasadora.

Njegov stav podržali su i drugi sugrađani, roditelji, ali i neki nastavnici, osuđujući ambasadora, ali i one koji su morali, a nisu iskazali protest zbog afere sa mapom Srbije bez Kosova.

U OŠ „Žarko Zrenjanin“ nisu želeli da komentarišu spornu situaciju.

rs.sputniknews.com
Podelite:

1 komentar

  1. Kakva drskost, nepostovanje ne samo prema Srbiji, nego prema svima Srbima cjelog svijeta. Kosovo je dusa svakog Srbina, nacionalni, vjerski ,kulturni, istorijski,moralni, cvrstim moralnim vrednostima, ljubavlju , pozrtvovanju, prema slobodi, pravdi, prema slabima i snaznima. G. Scot, imajte u vidu potpis rezolucije 1244, koja potvrdjuje pokrajinu Kosovo, deo Srbije. Zalosno, da ti nastavnici skole , vas nisu ispravi na mjestu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here