Пруга у тако очајном стању да возови искачу из шина и при брзини од 20 km/h

Поделите:

Пруга у тако очајном стању да возови искачу из шина и при брзини од 20 km/h

Воз који се кретао 20 километара на сат искочио је из шина пре неколико дана, а иако би многи који не познају прилике на српским пругама помислили да је аутор те вести можда прогутао једну цифру из броја који означава брзину кретања воза, та информација је веродостојна и без грешака, пише “Блиц”.

Инцидент се догодио на прузи Деспотовац-Марковац када је на путном прелазу између Свилајнца и Грабовца у понедељак око 17:30 часова из шина исклизнуло неколико вагона теретњака који је превозио агрегатни камен. Том приликом нико није повређен, а машиновођа је изјавио да је возио мање од 20 километара на сат.

У тумачење железничара из овог дела Србије да је за искакање воза криво лоше стање пруге уверен је и председник Синдиката машиновођа “Слога Србија карго” Небојша Дуканац.

“Пруга на овом правцу је у очајном стању. Све је труло, пропало, нема туцаника, прагови стоје скоро па на њиви, немогуће их је затегнути. И како очекивати да таква пруга издржи возове под оптерећењем од 700 до 1.500 тона?! Дозвољена брзина, па макар била и најминималнија, у оваквим ситуацијама не значи много за безбедност путника и робе”, каже Дуканац за “Блиц”.

На истој прузи, подсећају у Свилајнцу, у селу Тропоње, 2. марта ове године због искакања воза повређена су четири железничара.

“У истом стању је пруга Kраљево-Лапово, где је брзина 20-30, само понегде 40 км/х. Ништа боље није ни од Kраљева према Сталаћу или од Ниша ка Великој Плани. У Војводини је слична ситуација на већини пруга”, прича Дуканац.

Ако је воз искочио из шина при брзини од 20 километара на сат, шта очекивати тамо где композиције “јуре” читавих 30, на прилично захтевнијој прузи која притом није генерално ремонтована од када је пуштена у саобраћај пре више од четири деценије. Kонкретно, на барској од Ужица до Црне Горе.

“По Војводини, око Kраљева, Свилајнца, када воз искочи – оде у кукуруз наравно. Све ово је мачји кашаљ у поређењу са деоницом Ужице – Врбница код Пријепоља. Трасирана је над дубоким провалијама, у кањонима река, кроз тунеле, преко високих мостова. Ово је због географске конфигурације убедљиво наша најризичнија пруга, висинска разлика између Бијелог Поља и Ужица је читавих 900 метара, терен је неприступачан, дешавају се одрони, зими лавине. Притом, пруга је у катастрофалном стању”, објашњава Дуканац за “Блиц”.

Од Ужица до Врбнице, прве железничке станице у Црној Гори, има 130 километара. Некад се између ове две тачке путовало сат и 50 минута, а данас је потребно четири сата. Било је раније на овој траси искакања возова, али се, срећом, све дешавало на равним деоницама.

“И умето да ти инциденти буду опомена, ништа се није урадило осим што је максимална брзина спуштена на 30 км на сат. О опасности коју носи пруга Ужице-Врбница причамо 15 година, а за то време овде није урађено ништа, а правац Ресник-Ваљево, такође на барској прузи, генерално је ремонтован три пута. Да смо сваке године обнављали по седам километара, до сада бисмо имали безбедну и брзу пругу. А овако, возови иду по праговима произведеним 1972. године, причвршћени су шрафовима који могу и рукама да се изваде. Чувара пруге је веома мало, од њих чујем да мостове нико стручан не контролише. Kако да машиновођа пређе преко замашћене шине ако на локомотиви не раде пескаре? Kо да провери шине кад нема пружних радника? Ако нема новца за ремонт барске пруге, боље је обуставити саобраћај него да се хватамо за главу ако воз слети у кањон”, поручује пензионисани машиновођа из Ужица Видосав Радојевић.

С друге стране, Инсфраструктура железнице Србије данас су објавиле да је на 220 километара пруга повећана брзина возова.

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here