Pruga u tako očajnom stanju da vozovi iskaču iz šina i pri brzini od 20 km/h

Podelite:

Pruga u tako očajnom stanju da vozovi iskaču iz šina i pri brzini od 20 km/h

Voz koji se kretao 20 kilometara na sat iskočio je iz šina pre nekoliko dana, a iako bi mnogi koji ne poznaju prilike na srpskim prugama pomislili da je autor te vesti možda progutao jednu cifru iz broja koji označava brzinu kretanja voza, ta informacija je verodostojna i bez grešaka, piše “Blic”.

Incident se dogodio na pruzi Despotovac-Markovac kada je na putnom prelazu između Svilajnca i Grabovca u ponedeljak oko 17:30 časova iz šina iskliznulo nekoliko vagona teretnjaka koji je prevozio agregatni kamen. Tom prilikom niko nije povređen, a mašinovođa je izjavio da je vozio manje od 20 kilometara na sat.

U tumačenje železničara iz ovog dela Srbije da je za iskakanje voza krivo loše stanje pruge uveren je i predsednik Sindikata mašinovođa “Sloga Srbija kargo” Nebojša Dukanac.

“Pruga na ovom pravcu je u očajnom stanju. Sve je trulo, propalo, nema tucanika, pragovi stoje skoro pa na njivi, nemoguće ih je zategnuti. I kako očekivati da takva pruga izdrži vozove pod opterećenjem od 700 do 1.500 tona?! Dozvoljena brzina, pa makar bila i najminimalnija, u ovakvim situacijama ne znači mnogo za bezbednost putnika i robe”, kaže Dukanac za “Blic”.

Na istoj pruzi, podsećaju u Svilajncu, u selu Troponje, 2. marta ove godine zbog iskakanja voza povređena su četiri železničara.

“U istom stanju je pruga Kraljevo-Lapovo, gde je brzina 20-30, samo ponegde 40 km/h. Ništa bolje nije ni od Kraljeva prema Stalaću ili od Niša ka Velikoj Plani. U Vojvodini je slična situacija na većini pruga”, priča Dukanac.

Ako je voz iskočio iz šina pri brzini od 20 kilometara na sat, šta očekivati tamo gde kompozicije “jure” čitavih 30, na prilično zahtevnijoj pruzi koja pritom nije generalno remontovana od kada je puštena u saobraćaj pre više od četiri decenije. Konkretno, na barskoj od Užica do Crne Gore.

“Po Vojvodini, oko Kraljeva, Svilajnca, kada voz iskoči – ode u kukuruz naravno. Sve ovo je mačji kašalj u poređenju sa deonicom Užice – Vrbnica kod Prijepolja. Trasirana je nad dubokim provalijama, u kanjonima reka, kroz tunele, preko visokih mostova. Ovo je zbog geografske konfiguracije ubedljivo naša najrizičnija pruga, visinska razlika između Bijelog Polja i Užica je čitavih 900 metara, teren je nepristupačan, dešavaju se odroni, zimi lavine. Pritom, pruga je u katastrofalnom stanju”, objašnjava Dukanac za “Blic”.

Od Užica do Vrbnice, prve železničke stanice u Crnoj Gori, ima 130 kilometara. Nekad se između ove dve tačke putovalo sat i 50 minuta, a danas je potrebno četiri sata. Bilo je ranije na ovoj trasi iskakanja vozova, ali se, srećom, sve dešavalo na ravnim deonicama.

“I umeto da ti incidenti budu opomena, ništa se nije uradilo osim što je maksimalna brzina spuštena na 30 km na sat. O opasnosti koju nosi pruga Užice-Vrbnica pričamo 15 godina, a za to vreme ovde nije urađeno ništa, a pravac Resnik-Valjevo, takođe na barskoj pruzi, generalno je remontovan tri puta. Da smo svake godine obnavljali po sedam kilometara, do sada bismo imali bezbednu i brzu prugu. A ovako, vozovi idu po pragovima proizvedenim 1972. godine, pričvršćeni su šrafovima koji mogu i rukama da se izvade. Čuvara pruge je veoma malo, od njih čujem da mostove niko stručan ne kontroliše. Kako da mašinovođa pređe preko zamašćene šine ako na lokomotivi ne rade peskare? Ko da proveri šine kad nema pružnih radnika? Ako nema novca za remont barske pruge, bolje je obustaviti saobraćaj nego da se hvatamo za glavu ako voz sleti u kanjon”, poručuje penzionisani mašinovođa iz Užica Vidosav Radojević.

S druge strane, Insfrastruktura železnice Srbije danas su objavile da je na 220 kilometara pruga povećana brzina vozova.

Blic

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here