Прва порука хрватског члана Председништва БиХ: “Тужићемо Хрватску…”

Поделите:

“Имамо право тужити Републику Хрватску Међународном суду за право мора у Хамбургу, јер је два пута прекршила као држава Међународну конвенцију”

Жељко Kомшић, победник је на изборима за хрватског члана Председништва БиХ на јуче одржаним изборима, што је изазвало доста контроверзи, имајући у виду да постоји чврсто уверење да је он изабран бошњачким гласовима испред своје странке Демократски фронт, чиме су Хрвати заправо остали без представника у колективном телу шефа државе.

На том трагу је и изјава премијера Хрватске Андреја Пленковића који је рекао да ибор Жељка Kомшића за члана Председништва Босне и Херцеговине из реда хрватског народа сценарио који није добар за хрватски народ, али ни уопштено за државу.

Тек, Kомшић је освојио 45.000 гласова више од главног конкурента Драгана Човића, а на основу 80 одсто пребројаних листића.

Kако преноси Јутарњи лист, након проглашења резултата на изборима у БиХ, нови члан Председништва БиХ Жељко Kомшић, дао је интервју ХРТ-у.

У разговору за ХРТ, који ће се вечерас емитовати, Kомшић је поручио да ће – тужити Хрватску.

“Имамо право тужити Републику Хрватску Међународном суду за право мора у Хамбургу, јер је два пута прекршила као држава Међународну конвенцију о праву мора повлачењем морске границе. Зашто се то веже за Пељешки мост? Зато што то користите као адут, нећете утврдити границу на мору, нећете испоштовати чак споразум Туђман-Изетбеговић о морској граници. Јер да поштујете тај споразум, знате преко којег мора би ишао тај Пељешки мост – преко БХ мора”, рекао је Kомшић.

Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here