Прво реаговање српских званичника на Бајденову победу

Поделите:

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић честитала је вечерас демократском кандидату Џозефу Бајдену победу на председничким изборима у САД.

Она је на свом Инстаграму објавила фотографију Бајдена и будуће потпредседнице САД Камале Херис, уз поруку у којој се наводи:

„Сједињене Америчке Државе добиле су председника демократу – Џоа Бајдена. И као што је велики Махатма Ганди говорио: Дух демократије не може се наметнути споља. Он мора израсти из унутрашњости народа. Али САД је добила и потпредседницу. Јер, победа је женског рода! Важно је да у годинама које посвећујемо борби за родну равноправност још једна жена освоји значајну политичку позицију”.

Михајловићева је додала да верује да ће Камала Херис, као прва потпредседница у историји САД, вођена демократским принципима, допринети бољем положају жена, преноси Танјуг.

„Јер, то је демократија – равноправно друштво у којем грађанке и грађани имају једнаке могућности да остваре оно што желе”, поручила је Зорана Михајловић пише Политика.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here