ПСГ Сергеја Трифуновића поздравио је доживотну пресуду Караџићу

Поделите:

ПСГ Сергеја Трифуновића поздравио је доживотну пресуду која је данас изречена у Хашком трибуналу првом председнику Републике Српске Радовану Kараџићу

– Покрет слободних грађана поздравља пресуду Трибунала којом је Радован Kараџић осуђен на казну доживотног затвора. ПСГ верује да адекватно санкционисање одговорних за ратне злочине значајно доприноси помирењу, и да се осудама одговорних појединаца скида терет кривице са народа и отвара простор за нормалан суживот на Балкану. Верујемо да изостанак правде у појединим случајевима није оправдање да се пасионирано бране најгори појединци који су својим неодговорним деловањем довели до крвавих сукоба и великог броја невиних жртава – наводи се у саопштењу овог покрета.

Подсетимо, Трифуновић никад није пропустио прилику да пљуне у лице српском народу и људима који су се борили за очување и опстанак српског народа у Хрватској и Босни и Херцеговини.

Разне гадости је својевремено износио о генералу Ратку Младићу, док је, напротив, увек подржавао оне који су наносили зла Србима.

Трифуновић се својевремено фотографисао у мајици са ликом Јована Дивјака бившег ратног генерала Армије БиХ.

Дивјак се терети за злочине у Добровољачкој улици 3. маја 1992. године у Сарајеву, када је нападнута колона ЈНА и када су убијена 42, а заробљена 73 војника и цивила.

Поделите:

7 Коментари

  1. Серж Ради за ЦИА.
    Успут, презиме Трифуновић је изгледа из хебрејског, сложеница трифа+нова
    טרִיפָה נ’
    трифа ж.р.
    растерзание (зверем)

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here