Puč u DS kvari planove Đilasu?

Podelite:

U nedelju sednica Glavnog odbora Demokratske stranke i osnivačka skupština Saveza za Srbiju. Zoran Lutovac bi lako mogao da ostane bez podrške

NEDELJA će, po svemu sudeći, biti burna za deo srpske opozicije koji pokušava da se ujedini u zajednički blok pod barjakom Dragana Đilasa.

Za taj dan, u razmaku od samo šest sati, zakazana je sednica Glavnog odbora Demokratske stranke, na kojoj se deo funkcionera sprema da se oštro usprotivi politici novog predsednika Zorana Lutovca, kao i osnivačka skupština Saveza za Srbiju, za koji se još ne zna ko će sve od stranaka da mu se priključi.

Prema našim informacijama, strasti među demokratama kulminirale su poslednjih dana, jer se sve veći broj funkcionera protivi tome da stranka uđe u savez u kojem će biti Dveri, a moguće i DSS. Nije isključeno da na sednici GO, koja treba da počne u nedelju u 11 sati, u sali Opštine Stari grad, oni budu u većini i ne izglasaju odluku da stranka bude osnivač Saveza za Srbiju. Naši izvori tvrde da bi čak moglo da se dogodi da bude zatražena i ostavka Lutovca.

Napeto je i u Savezu za Srbiju, gde se, takođe za nedelju, ali u 17 sati, u Sava centru, planira svečano “puštanje u rad” nove političke organizacije. Ideja je da se u svečarskoj atmosferi okupljenima obrate lideri stranaka koje će biti osnivači budućeg saveza, ali ta lista nije još skrojena.

Najspornije je upravo prisustvo lidera DS, jer se bukvalno do samog početka osnivačke skupštine neće znati da li je dobio većinu u sopstvenoj stranci da se priključi bloku čiji je inicijator Đilas.

Neizvesno je i da li će se na bini naći predstavnici DSS, sa kojima se, kako saznajemo, poslednjih dana vode intenzivni razgovori da pristupe savezu.

Zasada nisu sporni Vuk Jeremić (Narodna stranka), Borko Stefanović (Levica Srbije), Milan Stamatović (Zdrava Srbija), Nebojša Zelenović (Zajedno za Srbiju), Janko Veselinović (Pokret za preokret), Željko Veselinović (Sindikat Sloga) i Boško Obradović (Dveri).

ČISTKA

SUKOBI U DS prelili su se i na vajber-grupu u kojoj su svi vodeći funkcioneri i većina članova GO stranke. Iz ove grupe najpre je izbačen Radoslav Milojičić, a navodno je sa liste članova vajber-grupe uklonjena i potpredsednica Dragana Rakić.

 

novosti

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here