Пуч у ДС: Смена Лутовца – наследиће га Чомићева или Вучковићева

Поделите:

Одустајање од бојкота избора приближило је поједине лидере ДС Сергеју Трифуновићу који је први изашао са причом о бесмислу бојкота.

Међутим, такав однос према бојкоту је оштро поделио ДС. Тренутни председник ДС Зоран Лутовац је и даље привржен идеји бојкота избора и савеза са Ђиласом. Да би извукли ДС од савеза са Ђиласом, Јеремићем и Бошком Обрадовићем у септембру група функционера ДС планира да смени Лутовца.

Њихов циљ је савез са Сергејем Трифуновићем и ПСГ. Тако би прозападна опозиција ишла у две колоне – народњачка коју чине Јеремић, Ђилас и Обрадовић и грађанска коју чине ДС и ПСГ. Овом су комовале стране амбасаде које желе да на тај начин ојачају прозападну опозицију и да ослабе сваку другу.

– Политичке последице давања легитимитета неслободним и непоштеним изборима спроведеним у медијском мраку били би погубни по наше друштво и грађане. Од одлучности и истрајности грађана да се сви заједно изборимо за нешто што нам припада – слободне изборе и нормално друштво – зависиће политичке последице бојкота. Дакле, од нас зависи – рекао је Лутовац за Данас.

Демократска странка је недавно разматрала “случај” народних посланица Наташе Вучковић и Гордане Чомић, које су учествовале у раду скупштинских одбора и закључила да бојкот парламента укључује и рад одбора. У јавности су помињане чак и дисциплинске мере за оне који се не придржавају тога.

Мада је Лутовац бранио Чомићеву и Вучковићеву што су присуствовале седници скупштинског Одбора за уставна питања сматрајући да се тиме не нарушава бојкот парламента, управо то крило ДС које је против бојкота планира да му се одужити тако што ће га скинути са лидерске позиције у странци и довести на чело ДС неког од њих две које ће ући у савез са Сергејем. Тако ће Сергеј Трифуновић преузети контролу над ДС-ом иако се многима у ДС-у од тога окреће у стомаку.

Извор: Нови центар

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here