Putin i Lukašenko u decembru usvajaju program integracije dve zemlje

Podelite:

Predsednici Rusije i Belorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko će do 8. decembra usvojiti program integracije dve države, rekao je ambasador Belorusije u Rusiji Vladimir Semaško.

„Do 1. novembra ove godine treba da bude izrađena „mapa puta“ u 31 pravcu. Do praznika, 8. decembra, predsednici naših država treba da naprave program“, rekao je Semaško na forumu „Tehnoprom-2019“, prenose RIA Novosti.
U pozdravnim rečima na forumu, on je potvrdio da su 6. septembra premijeri dve države parafirali novi program realizacije dogovora. Po njegovim rečima, veze među državama će jačati. U ovom trenutku radi se na „mapi puta“, dodao je Semeško.
Naše veze će i dalje biti bliske. Mi ćemo voditi jedinstvenu industrijsku i naučnu politiku, naše veze će biti još tešnje, kako bi bili jači i živeli u bolji uslovima. Sada radimo na tim mapama puta “, naglasio je beloruski ambasador.
Krajem prošle godine Moskva i Minsk su se dogovorili o formiranju radne grupe za rešavanje problema i razvoj integracije. Do 1. novembra planirana je izrada oko 28 “mapa puta”, a do sredine 2020. godine usaglašavanje zakonodavstva, a od 2021. godine usaglašavanje tržišta nafte, gasa, industrije, poljoprivrede i transporta po istim pravilima.

Istovremeno, Lukašenko je predložio da se uklone sva sporna pitanja i pripremi akcioni program do 8. decembra 2019.

Vostok
Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here